IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Oracle повиши офертата си за PeopleSoft с 14% до 7,7 млрд. долара

15:42 | 01.11.04 г.
Автор - снимка
Създател
Oracle повиши офертата си за PeopleSoft с 14% до 7,7 млрд. долара
Софтуерната компания Oracle завиши офертата си за враждебно поглъщане на конкурента PeopleSoft на 24 долара на акция от досегашните 21 долара, или повишение на офертата с 14.3%. Компанията постави краен срок на валидност на предложението си до 19 ноември.

Така от Oracle оцениха PeopleSoft на обща стойност от 7,7 млрд. долара и заявиха, че последната им оферта е с близо 60% над цената на затваряне на акциите на PeopleSoft от времето преди Oracle да направи оферта за закупуване през юни 2003 г.

Завишаването на офертата от страна на Oracle дойде около седмица, след като европейската антитръстова комисия одобри сделката по поглъщането на PeopleSoft, което се прие като преодоляване на последната регулативна пречка по извършване на поглъщането.

След изнасянето на новината акциите на PeopleSoft се повишиха с 11.5% до 23.15 долара за брой, а тези на Oracle поскъпнаха минимално, добавяйки 0.6% към стойността си до ниво от 12.73 долара за брой.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още