IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БВП на Франция с ръст от 0.7% през третото тримесечие

По-добър от очакванията се оказа и търговският баланс на страната

12:05 | 10.11.05 г.
Автор - снимка
Създател
БВП на Франция с ръст от 0.7% през третото тримесечие
Брутният вътрешен продукт на Франция е регистрирал ръст от 0.7% през третото тримесечие спрямо предходното второ тримесечие, като данните се оказаха над средните очаквания на анализаторите за ръст от 0.5%. През второто тримесечие ръстът на показателя възлезе на 0.1%.

По-добър от очакванията се оказа и търговският баланс на страната. Отрицателното салдо през септември е възлязло на 1.72 млрд. евро на фона на очакваните 2.5 млрд. евро и след като през август е възлязло на 2.36 млрд. евро.

Ръст от 0.2% е отбелязало индустриалното производство в страната през септември на годишна база, което отново изненада приятно анализаторите. Те очакваха спад от 0.2%. За сравнение през август показателят се е повишил с 1%.

Инфлацията в страната остава умерена, като за октомври тя е достигнала 2% на годишна база по предварителни данни в сравнение с регистрираната през септември инфлация от 2.2%.

След изнесените положителни за страната макроданни френският индекс отбеляза ръст от 0.3% до ниво от 4 494 пункта.

На положителна територия бяха и останалите европейски индекси, като немският DAX 30 се повиши с 0.5% до 5 035 пункта, а британският FTSE 100 добави минималните 0.1% към стойността си до ниво от 5 445 пункта.

Ръстът на европейските индекси става реалност след продължаващия спад в цената на еврото и силния ръст на долара спрямо европейската валута от последните дни.

Към момента еврото се разменя на нива около 1.1770 долара за едно евро, след като вчера единната валута се понижи до най-ниска стойност за последните две години при ниво от 1.1710 долара за едно евро.

След лекото понижение на щатските пари вчера, златото регистрира ръст, като добави към стойността си цели 5.2 долара до ниво от 467.5 долара за тройунция с доставка през декември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още