IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спад при петрола и природния газ, ръст при златото и металите

Цената на природния газ регистрира четвърти пореден дневен спад вчера, достигайки най-ниска стойност за последните три месеца и половина

09:59 | 28.12.05 г.
Автор - снимка
Създател
Спад при петрола и природния газ, ръст при златото и металите

Цената на природния газ регистрира четвърти пореден дневен спад вчера, достигайки най-ниска стойност за последните три месеца и половина заради все така относително топлото за сезона време в САЩ.

Природният газ се понижи със 7.2 цента до най-ниска за деня стойност от 10.95 долара за хиляда кубични метра, като в края на деня приключи при ниво от 11.02 долара за хиляда кубични метра.

Така само от средата на декември, когато фючърсите на суровината регистрираха исторически максимум при ниво от 15.78 долара за хиляда кубични метра, до вчера ценната суровина е загубила около 30% от стойността си.

Понижението си от понеделник продължи вчера и цената на петрола, като приключи деня на нюйоркската стокова борса със спад от 31 цента до ниво от 57.85 долара за барел с доставка през февруари.

Спадът в цената на петрола и природния газ доведе до понижение в цените и на останалите петролни продукти, като минимални понижения регистрираха цените на отоплителното гориво и бензина, приключили вчерашния ден съответно при нива от 1.6348 и 1.5126 долара за галон.

Анализатори коментират, че по-нататъшно въздействие върху цените на петрола и останалите петролни продукти на фона на относително слабата им търговия в края на годината ще окаже докладът за запасите на петрол в САЩ през изминалата седмица, който ще бъде изнесен по-късно днес.

На фона на поевтиняването на петрола ръст вчера регистрира цената на златото. То се повиши с 5 долара до ниво от 508 долара за тройунция по време на търговията си на щатските пазари при относително поевтиняване на щатската валута спрямо останалите основни валути.

Еврото се повиши отново над психологическото ниво при 1.1900 долара за едно евро и към момента единната валута се разменя на нива при 1.1910 долара за едно евро.

След относителното поевтиняване на щатската валута значително повишение отбеляза и цената на среброто, което добави 17.3 цента към стойността си, или близо 2% до ниво от 8.74 долара за тройунция с доставка през януари.

При останалите метали до нов исторически рекорд се повиши цената на медта, която вчера добави нови 3.35 цента към стойността си до ниво от 2.19 долара за паунд с доставка през януари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още