IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Немската Continental влага 20 млн. евро в дистрибуционен център в Румъния

Около 15 млн. евро от сумата ще бъдат инвестирани в рамките на 2007 г. главно в увеличаване на производствения капацитет

09:13 | 14.02.07 г.
Автор - снимка
Създател
Немската Continental влага 20 млн. евро в дистрибуционен център в Румъния

Немският производител на автомобилни гуми Continental AG съобщи, че ще инвестира 20 млн. евро за три години в своя производствен и дистрибуционен център в региона на Тимиш, западната част на Румъния, съобщава изданието Ziarul Financiar.

От компанията планират да превърнат фабриката в регионален център за Източна Европа, считано от март.

Центърът беше отворен с начална инвестиция в размер на 5 млн. евро, направена съвместно с компанията за товарни превози Dietrich-Honold Logistik.

От началото на тази година центърът започна да обслужва и клиенти от Румъния.

От компанията съобщават, че до 2005 г. цялата продукция, произведена в центъра, е била изнасяна първо в Германия, откъдето е била разпределяна за останалите страни.

Continental се надява в рамките на няколко години центърът да започне да оперира с пълен капацитет, като ще бъдат изнасяни около 30 хил. тона автомобилни гуми за Сърбия, България, Украйна, Хърватска, Босна, Грузия, Армения, Азербайджан, Казахстан, Киргизстан и Узбекистан.

Новият център ще има около 250 служители.

Около 15 млн. евро от сумата ще бъдат инвестирани в рамките на 2007 г. главно в увеличаване на производствения капацитет на центъра до 14 млн. гуми годишно от 12,5 млн. гуми през 2006 г.

Миналата година в разширяване на капацитета на фабриката компанията инвестира 25 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още