IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш гръцки финансов шеф на Siemens бяга в Германия от дело за корупция

Кристос Каравелас не се е явил на съдебно изслушване в петък, заради което е издадена международна заповед за ареста му

11:24 | 30.05.09 г.
Автор - снимка
Създател
Бивш гръцки финансов шеф на Siemens бяга в Германия от дело за корупция

Гръцките власти са издали международна заповед за арест на бивш служител на немската компания Siemens по обвинения в корупция, съобщи DPA.

Заповедта е издадена, след като бившият финансов мениджър на гръцкото подразделение на Siemens Кристос Каравелас не се е явил на съдебно изслушване в петък.

Той е трябвало да бъде разпитан по обвинения в подкуп и пране на пари във връзка със сделка, сключена през 1997 г. между Siemens и Hellenic Telecommunications Organization.

Адвокатът на Каравелас се е опитал да отложи даването на показания с мотива, че клиентът му е в Германия. Това обаче само е увеличило опасенията на властите, че Каравелас е избягал от страната, за да избегне скандала.

За бившия директор на гръцкото подразделение на Siemens Михалис Христофоракос също се смята, че се крие, след като по-рано този месец бе издадена заповед за задържането му.

Неявяването на Каравелас пред съда в петък е ускорило задържането на други двама заподозрени, които трябва да се явят пред прокурор днес.

Срещу общо шестима гръцки служители са повдигнати обвинения във връзка с корупционния скандал, излязъл наяве през 2006 г., вследствие на което срещу Siemens се води разследване в няколко страни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още