IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola Enterprises повиши прогнозите си за печалба

Компанията предвижда да изкупи свои акции за 600 млн. долара през 2010

20:12 | 17.12.09 г.
Coca-Cola Enterprises повиши прогнозите си за печалба

Coca-Cola Enterprises Inc повиши очакванията си за печалба за 2009 и даде прогноза за 2010 , която съвпада с предвижданията на анализаторите.

Компанията каза, че очаква да отчете печалба от 1,56 до 1,59 долара на акция, което е повишение спрямо октомврийската й прогноза от 1,54 до 1,57 долара. Анализаторите очакваха печалба от 1,57 долара, според данните на Thomson Reuters. За 2010, компанията очаква подобни резултати, като печалбата се предвижда да расте с едноцифров процент.

Най-големият производител на продуктите на Coca-Cola Co заяви, че смята да започне отново да изкупува свои акции през първата половина на 2010 и ще придобие  собствени книжа за около 600 млн. долара до края на годината. Компанията се стреми също и да увеличи годишния си дивидент.

Акциите Coke Enterprises растат с около 1,7 на сто до 20,39 долара към средата на днешната сесия.

В последно време продажбите на компанията намаляват, след като потребителите започнаха да избягват по-скъпите напитки и започнаха да ходят по-малко по заведения.

Coke Enterprises също така планира да увеличи цените в Северна Америка с 2-3% след финала на шампионата по американски футбол на 7 февруари. Супер Боулът се счита за силен период за индустрията за напитки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още