IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мартин Първанов: Бинарните опции крият опасност за неопитните трейдъри

Необходимо е те да бъдат представени подробно и на професионално ниво, за да станат предпочитан вариант, каза финансистът

19:34 | 19.11.13 г.
Мартин Първанов: Бинарните опции крият опасност за неопитните трейдъри

Бинарните опции крият риск за неопитните трейдъри заради лесното им разбиране и представяне. Въпреки това обаче могат да се превърнат в чудесно допълнение към стратегията на всеки инвеститор. Това каза в ефира на Bulgaria On Air Мартин Първанов, продуктов мениджър в TRADOLOGIC.

“Пазарните участници трябва да отделят повече време в разбирането на различните видове бинарни опции, параметрите им и използването им при различни пазарни условия”, посъветва Първанов.

По думите му засега те се ползват от малки инвеститори, дори предимно от трейдъри и играчи.

„Не са предпочитан вариант, защото не се представят толкова професионално и подробно. По тази причина инвеститорите не вярват в преимуществата им“, коментира Първанов.

Той посочи, че възможностите за инвестиции с тях не са толкова популярни, колкото форекса, защото са екзотичен деривативен инструмент.

„Основното им предимство обаче е фиксираният им риск и възвращаемост. Преди да направят своята сделка инвеститорите знаят точно каква е печалбата и загубата, която ще получат за конкретния вариант“, подчерта Първанов.

Финансистът обаче разкри, че бинарните опции не са напълно регулирани в целия свят.

„В Европа единствените, които са ги регулирали официално са Кипър и Малта, а в глобален мащаб – САЩ, а в процес на въвеждане е Япония. В останалите части са неясни нещата и клиентът не е защитен и не знае до колко са осигурени парите му“, каза още той.

Първанов ще бъде сред лекторите на предстоящата на 22 ноември втора по рода си в България конференция за валутна търговия Forex Forum Investor.BG.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още