IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работните места и промишлеността в САЩ ще са във фокуса на седмицата

Очаква се да бъдат публикувани данните за нивото на индекса на мениджърите по поръчките PMI на някой от най-големите икономики е световен мащаб

11:31 | 02.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

В следващите дни САЩ ще публикуват своя месечен отчет за работните места, който ще представи най-добре картината за състоянието на икономиката на страната. Също така и други страни ще публикуват данни за активността в промишлените си сектори, предава в. Wall Street Jornal.

Прегледът за състоянието на заводския сектор ще започне още в понеделник, когато ще бъдат публикувани данни за индекса на мениджърите по поръчките PMI за сектора на промишлеността през ноември, изчисляван от Институт за управление на доставките в САЩ. Въпреки че тази година промишлеността отчита слабост поради търговските политики на президента Доналд Тръмп, икономисти забелязват възможни признаци на стабилизация през последните седмици. Очаква се нивото на PMI за промишлеността да достигне 49,4 пункта, което все още би представлявало свиване, но също така е и подобрение от отчетените през октомври 48,3 пункта. Данните ще бъдат публикувани в 17:00 ч. българско време.

В понеделник ще излязат и данните за индекса на мениджърите по поръчките PMI за сектора на промишлеността в Германия през ноември. Анализаторите очакват PMI за промишлеността в най-голямата икономика в еврозоната да остане на ниво от 43,8 пункта. Това е много под нивото от 50 пункта, което бележи разширяването от свиването.

Отново в 17:00 ч. българско време, но в сряда, ще бъдат публикувани и данните за индекса на мениджърите по поръчките PMI за сектора на услугите в САЩ през ноември. Икономистите очакват показателят да се запази на ниво от 54,5 пункта. В сряда се очаква да излязат и данните за нивото на индекса на мениджърите по поръчките PMI във Великобритания през ноември. Анализаторите очакват PMI да остане на ниво от 48,5 пункта.

В четвъртък в Германия трябва да бъдат публикувани данни за нивото на новите заводски поръчки през октомври. Анкетираните от FactSet анализатори очакват поръчките да са намалели след изненадващо им възстановяване през септември. В 12:00 ч. българско време през същия ден ще бъдат представени и данни за ръста на брутния вътрешен продукт в еврозоната на тримесечна и на годишна база. Очаква се нивата на показателя да нараснат с 1,2% на годишна база.

Седмицата ще завърши с дългоочаквания месечен доклад за работни места в САЩ, който ще бъде публикуван в 15:30 ч. българско време. Очаква се новите работни места да са се увеличили с 187 000 през ноември, нивото на безработица да е останало стабилно на 3,6%, а средната почасова доходност да е отбелязала ръст от 3% на годишна база спрямо ноември 2018 г. Такъв резултат би успокоил инвеститорите, че американската икономика ще устой на глобалното забавяне и ще продължи рекордно дългия си период на разширяване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:11 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още