IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандалните предвиждания на Saxo Bank за 2016 г.

Могат ли еврото, Бразилия и нефтът да бъдат малко вероятните победители на годината?

08:45 | 17.12.15 г. 19
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Saxo Bank, специалистът в онлайн търговията и инвестициите в различни активи, обяви днес своите „скандални предвиждания“ за предстоящата година. Те са 10 малко вероятни, но може би недооценени, събития, които биха могли да имат значителни последици върху финансовата обстановка пейзаж, на които банката залага през 2016 година.



Както винаги, предвижданията обхващат пазарите и местата по света на длъж и шир, като варират от това, че петролът прави драстично връщане към 100 щатски долара за барел до това, че високо възхваляваните „еднорози“ от Силиконовата долина се превръщат в мит. Други твърдения включват, че руската рубла се повишава с 20% спрямо кошницата на щатския долар/еврото, Олимпийските игри, които ускоряват възстановяването на Бразилия, и срив в корпоративните облигации. 

„Ние приближаваме края на парализата на парадигмата, която доминира политическия отговор на глобалната финансова криза. Количественото улеснение и други форми на намеса се провалиха. Китай прави преход и геополитическите сътресения са сложни, както винаги. Пределната стойност на парите се повишава, както и волатилността и несигурността. Именно на този фон ние създадохме предвижданията за 2016 година“, коментира Стийн Якобсен, главен икономист в Saxo Bank.

„Скандалните предвиждания на Saxo Bank остават едно упражнение в намирането на десет относително противоречиви и независими идеи, които могат да обърнат инвестиционния ви свят с главата надолу. Признание е да видим как Скандалните предвиждания грабват въображението на клиентите ни и предизвикват дебат. Това е този процес на обсъждане, което е извън широкоразпространеното мислене, и което е същността на сега установената традиция на Saxo да опитва да привлече вниманието към необяснимото“, добавя Стийн Якобсен.

Ето ги и Скандалните предвиждания на Saxo Bank за 2016 година!

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

15
rate up comment 1 rate down comment 1
DutyFree
преди 8 години
Тука сте се събрали само червен идиотииии, защо пак какво искате ИСКАТЕ РАЯ ЧЕРВЕНИЯ ОТ ПРЕДИ 89 Г. ЛИ ХАХАХАХАНЯМА РАЗПАДАНЕ НА ЕС, А НА РУСИЯ И ВСИЧКИ ТОТАЛИТАРНИ РЕЖИМИ В СВЕТА. .....НО УВИ ПАК ИСКАТЕ РУСИЯ И ЧЕРВЕН ГЛАВИ ВИ СА ПЪЛНИ С ЧЕРВЕНИ ГЛУПОСТИ, ЗАЩО ТАКА И ПАК ????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 0 rate down comment 0
DutyFree
преди 8 години
ahahhahaha
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 1 rate down comment 1
deant
преди 8 години
това, че са печеливши не значи, че не са ***. Даже напротив, едното е следствие на другото. Сам избери кое на кое (при хамериканците специално)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
Еее как бе нали мъжката любов била най-чиста... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 12 rate down comment 1
ratten
преди 8 години
мави, пропусна нещо за куба.ще се зароди и силно гей движение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 5 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 8 години
Щом казваш... хахаха....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 13 rate down comment 12
misanthrope
преди 8 години
С всеки изминал ден ставаш все по-изкуфял и илюзорният ти свят, в който американците са пълни *** и нямат нищо ( по-скоро всички неща, които имат нямат значение според теб) а Путин е нещо средно между Господ, Крали Марко и Робин Худ, те обсебва все повече
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 20 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 8 години
"... САЩ искат да си я върнат в сферата на влияние, кубинците искат пак да карат американски коли , така че..."Мда... може внуците на Майер Лански да си върнат това-онова. Може и да върнат внуците на Батиста да поуправляват пак. Както наш Симеончо...А кубинците може и те като нас да разменят образованието, здравеопазването и пенсиите си за американски барутници трета ръка. Това не е трудно за прогнозиране... хаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 16 rate down comment 2
misanthrope
преди 8 години
А по принцип, за Бразилия, може да се развие нещо, което не е развито, може да нарасне нещо, което е малко, може да се генерира потребление, някъде, където има много хора, живеещи в липси. За това всички постоянно гледат развиващите се пазари. Развитите са ясни, там хората са преситени, достигнали са максимума на производителността си, няма свободна работна ръка, каквото може да се вземе, вече е взето от големите акули. Така че БРИКС и не само ( можем да включим тук почти цяла Азия) са във фокуса и винаги ще бъдат. Там ВСЕ НЯКОГА ще има чудовищен ръст и безгранични възможности,НО може да е след 6 месеца, а може да е след 50 год. Аз например смятам, че в момента Куба е грандиозна възможност. Това е държава, която предстои да се изгради наново в следващите 20 год., не е заплашена от войни нито от необуздана престъпност, както е в Южна Америка (поне за сега) близо е до САЩ, САЩ искат да си я върнат в сферата на влияние, кубинците искат пак да карат американски коли , така че...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още