IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скандалните предвиждания на Saxo Bank за 2016 г.

Могат ли еврото, Бразилия и нефтът да бъдат малко вероятните победители на годината?

08:45 | 17.12.15 г. 19
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Saxo Bank, специалистът в онлайн търговията и инвестициите в различни активи, обяви днес своите „скандални предвиждания“ за предстоящата година. Те са 10 малко вероятни, но може би недооценени, събития, които биха могли да имат значителни последици върху финансовата обстановка пейзаж, на които банката залага през 2016 година.



Както винаги, предвижданията обхващат пазарите и местата по света на длъж и шир, като варират от това, че петролът прави драстично връщане към 100 щатски долара за барел до това, че високо възхваляваните „еднорози“ от Силиконовата долина се превръщат в мит. Други твърдения включват, че руската рубла се повишава с 20% спрямо кошницата на щатския долар/еврото, Олимпийските игри, които ускоряват възстановяването на Бразилия, и срив в корпоративните облигации. 

„Ние приближаваме края на парализата на парадигмата, която доминира политическия отговор на глобалната финансова криза. Количественото улеснение и други форми на намеса се провалиха. Китай прави преход и геополитическите сътресения са сложни, както винаги. Пределната стойност на парите се повишава, както и волатилността и несигурността. Именно на този фон ние създадохме предвижданията за 2016 година“, коментира Стийн Якобсен, главен икономист в Saxo Bank.

„Скандалните предвиждания на Saxo Bank остават едно упражнение в намирането на десет относително противоречиви и независими идеи, които могат да обърнат инвестиционния ви свят с главата надолу. Признание е да видим как Скандалните предвиждания грабват въображението на клиентите ни и предизвикват дебат. Това е този процес на обсъждане, което е извън широкоразпространеното мислене, и което е същността на сега установената традиция на Saxo да опитва да привлече вниманието към необяснимото“, добавя Стийн Якобсен.

Ето ги и Скандалните предвиждания на Saxo Bank за 2016 година!

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:15 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 19 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
Понеже всички сме големи предвиждачи...Крокодилът и хипопотамът били приятели, но хипопотамът все обиждал и затапвал крокодила. Един ден, крокодилът решил той да го затапи. Мислил мислил и решил "Ще го питам как е. Ако каже Добре съм, аз ще кажа е как ще си добре бе, в тая тиня... Ако каже Зле съм , аз ще кажа е как няма да си зле бе, в тая тиня.."и доволен заплувал по реката. Гледа насреща му - хипопотамът. - Ооо Хипо, как си бе?- Абе плувай бе, *** зелено!Та.. така с предвижданията
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 11 rate down comment 1
dr.5rov
преди 8 години
Нали в това е смисълът на тези предвиждания. Всички (включително и аз) ги смятаме за фантасмагории, невероятни, чисти измислициНо тези събития са предвидени и огласени от поне един голям играч и поради това вече не са непредвидени.Това, което ще ни изненадва през 2016 ще да са неща, които никой не ги предвижда (или не огласява предвижданията си).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 2
edimi
преди 8 години
Та.....всичко може. Стига няКОЙ да поиска :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 2
edimi
преди 8 години
На база "партия шах" или "не се сърди човече". Между кого? Е, това е друга бира :) Без ирония и с езика на Езоп.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 0
misanthrope
преди 8 години
На база на какво златото поевтиня на половина за 5 год?На база на какво една глупост, наречена Файсбук, при това безплатна, е една от най-богатите компании?На база на какво една от най-великите компании за мобилни телефони - Нокиа е на път да изчезне?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 8
DutyFree
преди 8 години
Това са абсолютни жълтини на база какво ???? Лични впечатления или някакъв модел на оценка или анализ???? Смешна работа... е това.. !!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още