IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малката тайна на Лондон

Британското правителство ще трябва да каже истината на избирателите - някои обещания от преди референдума за Brexit няма как да бъдат изпълнени, коментира FAZ

08:36 | 09.09.16 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Правото на свободно придвижване в рамките на ЕС и миграцията. Това бяха двете теми, които мобилизираха особено силно податливите британски избиратели и спомогнаха за успеха на кампанията за Brexit, коментира за Frankfurter Allgemeine Zeitung Клаус-Дитер Франкенбергер. 

Логично сега Лондон се чувства задължен да действа по въпроса. Пълна тайна е обаче как британското правителство ще успее да убеди Брюксел да наложи ограничения в правото на свободно придвижване към Великобритания и едновременно да разреши неограничен достъп на британските граждани до вътрешния европейски пазар.

По време на преговорите, чието начало е някъде в далечното бъдеще, някои страни членки на ЕС сигурно ще бъдат готови да направят отстъпки в преговорите, други обаче няма да отстъпят и на йота от пълното право за свободно придвижване на работната ръка.

И все някога британското правителство ще трябва да признае пред избирателите си, че розовото бъдеще без нови чужденци в страната така и няма да дойде. Както и, че други обещания няма да бъдат изпълнени.

Трогателно е, когато министърът за Brexit казва, че пред тази прекрасна страна се откриват нови хоризонти. И човек неволно се чувства като дете, на което разказват приказка за лека нощ, коментира още Франкенбергер. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:38 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 16
hagan
преди 7 години
най великия президент след роналд рейгън е обама рейгън ликвидира съветския съюз обама ликвидира великобритания скоро ще само британия а по точно англия и уелс американеца предпочита дреббни послушни слуги пред силни съюзници
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 13 rate down comment 14
shinawatra
преди 7 години
Дано да си прав, но... едва ли! Опитът показва, че британците винаги излизат победители, нещо като win-win ситуация, за немците няма да коментирам..;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 31 rate down comment 8
Спящият бик
преди 7 години
Английските тарикати си мислеха, че могат да ползват меда без да се страхуват от жилото, но сметките им ще излязат криви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 25
ing5rov
преди 7 години
Малко немско злорадство...да му мисли всеки който , прави свободни съчинения !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още