Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Академия

Академия за финансови анализатори - регламент и как да се включите?

Участниците в конкурса могат да кандидатстват с есе по една от предложените теми до 15 септември

Академия за финансови анализатори - регламент и как да се включите?

За втори път водещият сайт за икономически новини Investor.bg съвместно с един от най-добрите бизнес университети у нас Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), обявяват конкурс за студенти, които искат да придобият дълбоки познания в областта на финансите и бизнес средата. Той е част от образователната инициатива „Академия за финансови анализатори“, която Investor.bg учреди в началото на тази година по повод навършването на своята 20-та годишнина.

Кандидатстването стартира на 2 август и ще предостави възможност на един студент да се обучава безплатно в магистърската програма “Финанси” във ВУЗФ, като сам избере дали да се включи в програмата през октомври 2021/2022г. или през февруари 2022г. Стипендията за обучение във ВУЗФ се предоставя, непосредствено от университета.

Паралелно с това победителят ще може да прилага своите знания в реална среда като стажант във водещия икономически сайт Investor.bg и единствената бизнес телевизия у нас – Bloomberg TV Bulgaria, за което ще му бъде предложен стажантски договор.

По време на следването си победителят ще се запознае отблизо с изготвянето на финансови анализи и новини и ще има достъп до огромния обем от любопитни данни за финансовите и капиталови пазари в световен мащаб, работейки на терминалите на Bloomberg.

Кандидатите трябва да изпратят есе на български език върху една от четири предварително предложени теми (до 3 страници) и автобиография с данни за контакт до 15 септември на e-mail: academy@investor.bg.

Темите, между които могат да избират, за да разработят своето есе са:

  1. Светът след Covid-19 - как ще се адаптират хората и обществата към живот в новата реалност?
  2. Как да се осигури растеж за българската икономика в условията на предстоящата тежка демографска криза?
  3. Да инвестираш в криптовалути - от екзотика до масова мода.
  4. Климатичните промени и влиянието им върху българската и глобалната икономика.

Жури в състав Таня Кръстева - главен редактор на Bloomberg TV Bulgaria, Десислава Попова – зам. главен редактор на Investor.bg, доц. д-р Станислав Димитров -  ръководител на катедра "Финанси" във Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и директор на направление "Застраховане и пенсионно осигуряване" в Лабораторията за научно-приложни изследвания към ВУЗФ VUZF Lab и Камелия Иванова - член на Управителния съвет на Асоциацията на европейските журналисти-България и кореспондент за немската обществена телевизия ARD, ще оценят материалите и ще изберат най-качествено и фактологично издържаното разработено есе.

Победителят ще бъде обявен на 20-ти септември на сайта на Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, ВУЗФ и Асоциацията на европейските журналисти-България, както и в профилите в социалните мрежи на „Академия за финансови анализатори“. Веднага след това организаторите ще се свържат с победителя на посочените от него контакти.

В конкурса “Академия за финансови анализатори“ могат да участват:

-     Студенти в 4-ти курс от всички специалности и университети в страната и чужбина.
-     Дипломирани бакалаври от всички специалности и университети в страната и чужбина, с общ успех от дипломата над 4.50
-     Задължително условие е кандидатите да владеят отлично английски език.

Документи, които да удостоверяват гореописаните изисквания, може да бъдат изискани от печелившия участник при получаване на наградата. Ако такива не бъдат предоставени или се установи, че печелившият не отговаря на поставените критерии, той може да бъде дисквалифициран, а наградата се предоставя на следващият в класирането.

Есетата ще бъдат оценявани по следните критерии:

-     Добро познаване на актуалната финансова и икономическа реалност
-     Правопис
-     Логическа последователност при поднасяне на информацията

Общите условия за участие в кампанията „Академия за финансови анализатори“ може да откриете ТУК.

По статията работи: Екип на Investor.bg
Още по темата: Академия

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от