Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Air India затъва в дългове

Три банки и две самолетни лизингови компании са изпратили уведомителни писма за неплатени суми по кредити до Air India през последните седмици

Air India затъва в дългове

Снимка: Ройтерс

Индийската авиокомпания Air India все повече затъва в дългове въпреки финансовата подкрепа, която ѝ оказва правителството след провала на процеса за нейното приватизиране, информира Ройтерс, позовавайки се на информация от Business Standard.

Три банки и две самолетни лизингови компании са изпратили уведомителни писма за неплатени суми по кредити до Air India през последните няколко седмици.

Новината предизвика опасения относно финансовото състояние и кредитоспособността на индийския държавен превозвач.

Американската компания Wells Fargo Trust Services и Dubai Aerospace Enterprise (DAE) са изпратили писма за търсене на неплатени суми по кредити. 

Още по темата

DAE е отказала да коментира случващото се, докато от Air India не са могли веднага да дадат конкретно становище по въпроса.

Три банки, представителки на финансов консорциум от общо 22 кредитни институции, също са изпратили съобщения до Air India, изразявайки опасения, че индийската компания се превръща в „неефективен актив“.

През изминалия месец Индия обяви план за продажбата на 76% от акциите на Air India заради липса на интерес от участниците в търга, като своеобразен амбициозен опит да бъде спасена авиокомпания.

Правителството ще продължи да подкрепя финансовите изисквания на губещата компания, докато се работи по алтернативни варианти за справяне с проблема, сподели министърът на гражданската авиация в Индия Джаянт Синха, без да даде конкретно уточнение за нов план.

„Изчакайте до края на август. Правителството ще ни даде пари и тогава ще ви платим. Моля, не предприемайте каквито и да било правни действия“ е отговорът на Air India според директор на една от компаниите заемодатели.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Бизнесът в Южна Корея призова за бойкот срещу японските потребителски стоки