IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай заделя над 10 млрд. долара за борба с коронавируса

Целта е да се гарантира, че регионите не страдат от финансови ограничения в този критичен момент

15:13 | 09.02.20 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Paul Yeung/Bloomberg</em></p>

Снимка: Paul Yeung/Bloomberg

Китайското министерство на финансите обяви, че всички правителствени органи са отделили общо 71,85 млрд. юана (10,26 млрд. долара) за борба с коронавируса, предава Ройтерс.

Министерството ще разпредели средствата така, че да гарантира, че всеки може да си позволи диагностика и лечение, гласи изявление на уебсайта на ведомството.

Освен това средствата ще се ползват, за да се гарантира, че усилията на всеки регион за борба с вируса не са възпрепятствани от финансови ограничения, допълва съобщението.

Днес стана ясно, че броят на жертвите на коронавируса вече е 811 и надминава този от епидемията на ТОРС през 2002-2003 г. Това кара мнозина в Китай да се притесняват, докато се подготвят за завръщане на работа след удължената пауза след Китайската нова година.

Тъй като не успяват да овладеят разпространението на вируса, властите призоваха компаниите да удължат неработния период с още 10 дни.

Голяма част от иначе пълните с хора градове в Китай изглеждат опустели през последните две седмици, тъй като Комунистическата партия нареди всички да стоят по домовете си, отмени полети, затвори фабрики и спря работата на училищата.

Дори и в понеделник голям брой работни места ще останат затворени, а много от хората ще продължат да работят от домовете си.

Смъртните случаи в събота достигнаха нов дневен рекорд - 89, сочат данни на Националната здравна комисия. Жертвите на ТОРС бяха общо 774.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още