Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Печалбите на индустриалните компании в Китай с най-бърз растеж от края на 2018 г.

През юни печалбите на китайските компании от различните индустриални сфери нарастват с 11,5 на сто на годишна база

Печалбите на индустриалните компании в Китай с най-бърз растеж от края на 2018 г.

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Печалбите на индустриалните компании в Китай продължават да нарастват през юни, като на годишна база те се увеличават с 11,5%, съобщава Bloomberg TV Bulgaria. Това е най-бързият им ръст след края на 2018 г., сочат данни на Националното статистическо бюро на Китай.

Въпреки завръщането към растежа от май насам, по-ранният спад през тази година, породен от разпространението на коронавирусната пандемия, все още не е компенсиран, като печалбите за първата половина на годината се свиват с 12,8%.

Китайската икономика нарасна през второто тримесечие, като брутният вътрешен продукт се завърна към растеж след спада през първите три месеца на годината.

Ръстът на печалбите на индустриалните компании се ускорява през второто тримесечие заради по-бързо производство и по-ниските разходи, сочат данните на статистическото бюро, но устойчивостта на отскока е „несигурна“, тъй като COVID-19 все още не е овладян и международната търговия остава изправена пред редица предизвикателства.

Печалбите на държавните дружества в Китай се свиват с 28,5% през периода от януари до юни, като спадът е по-голям от този при частните компании в размер на 8,4%.

Производителите на петрол и свързаните сектори притиснаха растежа на печалбите през първата половина на годината, докато секторът на информационните технологии и телекомуникациите е сред отбелязващите най-бърз растеж на печалбите.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Азия
Азиатските борсови индекси се разминаха при дебюта на ZTO Express в Хонконг