IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп: Китай трябва да бъде държан отговорен за пандемията

Той използва речта си, за да приветства сключени неотдавна международни споразумения, на които САЩ станаха посредници

21:05 | 22.09.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ООН трябва да държи Китай отговорен за пандемията от коронавирус, отнела живота на около 200 000 американци и близо 1 милион души по целия свят, предаде AP.


"В началото на разпространението на вируса Китай забрани вътрешните полети, но разреши на самолетите да напускат Китай и да инфектират света", каза стопанинът на Белия дом във видео, излъчено на Общото събрание на ООН, предаде AFP.


"Китайското правителство и Световната здравна организация, която е почти напълно контролирана от Китай, изказаха невярното твърдение, че не съществува доказателство за предаване на вируса от човек на човек", добави той.

"Ще разпространим ваксина, ще победим вируса, ще сложим край на пандемията и ще влезем в нова невиждана епоха на благоденствие, сътрудничество и мир", каза още президентът.

Тръмп използва речта си, за да приветства сключени неотдавна международни споразумения, на които САЩ станаха посредници - едно между Косово и Сърбия и още едно между Обединените арабски емирства, Бахрейн и Израел, с които "изпълнихме съдбата си на миротворци".

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 2
Solar Power
преди 3 години
На бялото няма как да кажа черно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още