IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 330 фирми ще получат финансиране с гаранции по COSME

Първа инвестиционна банка подписа ново споразумение с Националния гаранционен фонд за облекчаване условията по заеми

13:19 | 31.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	От ляво на дясно:&nbsp;Неделчо Неделчев, Надя Кошинска, Самуил Шидеров, Александър Георгиев<em>Снимка: ПИБ</em></p>

От ляво на дясно: Неделчо Неделчев, Надя Кошинска, Самуил Шидеров, Александър ГеоргиевСнимка: ПИБ

Над 330 малки и средни фирми ще се възползват от гаранционната схема „COSME 2017“, след като Първа инвестиционна банка (Fibank) и Националният гаранционен фонд (НГФ) сключиха споразумение за финансиране на предприятия с облекчени условия към обезпеченията.

50% от гаранцията се поема от НГФ. По този начин кредитоискателите ще получат желаното финансиране в пълен размер, уточниха от ПИБ.

За кредити по схемата „COSME 2017“ могат да кандидатстват регистрирани в България фирми. Заемите ще се предоставят за инвестиционни или оборотни цели.

Максималният им размер е до 1,5 млн. евро, а срокът може да бъде до десет години.

От ПИБ информират, че кредитните специалисти разработват индивидуална оферта за заем, гарантиран от НГФ по схемата „COSME 2017“, за фирмите, които отговарят на условията за включване.

Под споразумението се подписаха Неделчо Неделчев, главен изпълнителен директор на банката, Надя Кошинска, член на управителния ѝ съвет, Самуил Шидеров, изпълнителен директор на Националния гаранционен фонд, Александър Георгиев, член на света на директорите на НГФ.

Целта на гаранционната схема „COSME 2017“ е да улесни достъпа на малки и средни предприятия до финансиране, както и да подпомогне прилагането на продуктивни инвестиции в Европейския съюз.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още