IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стефан Янев очаква социално напрежение наесен, ако бюджетът не бъде актуализиран

Политическата динамика създава притеснения за стабилността в държавата, каза служебният премиер

10:40 | 12.08.21 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Народните представители да намерят време за актуализация на бюджета – за това призова служебният премиер Стефан Янев преди заседанието на Министерския съвет.

„Наблюдаваме ситуация, която е трудно прогнозируема, политическа динамика, която трудно се поддава на анализ, предполагам, включително за експертите, така че това, което ни притеснява, е, че тази динамика и процесите могат да имат негативно отношение както за политическата среда в България, така и да предизвикват известни притеснения за стабилността в държавата“, каза той.

„Всичко, което наблюдаваме, води до неустойчивост и непредвидимост в политическата среда“, допълни Янев.

Той призова депутатите да намерят време и възможност да дебатират необходимостта от актуализация на държавния бюджет, както и бюджетите на НЗОК и ДОО.

„Защото без такава актуализация в следващите месеци до края на годината ще бъде особено трудно и в условията на задаващата се здравна криза да се полагат онези мерки от държавата, които са необходими по отношение на бизнеса, на здравната система и нейната адекватност по овладяване на кризата, както и по отношение на социалната система“, предупреди служебният премиер.

Той препоръча: „За да избегнем социално напрежение през есента, е желателно народните предсттавители да имат предвид хората, които са ги пратили в парламента, какви са техните желания за предвидимост и адекватност в ситуацията“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:38 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 0 rate down comment 0
Asdf1234
преди 2 години
Хареса ми това, наистина е точно така.... "Нека да се види какъв е единственият капацитет на Румен Радев, Мая Манолова, Корнелия Нинова и отровното трио."Защо ли на халф Президентчето, му пресъхваше устичката, като ни занимаваше, като ни плашеше.. Не ни плаши а си заминавай, че ус ра пейзажа изцяло.. Скоро, ще ти скъсат г ъ зъ Бен *** мост . Т ъ П а к
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
интересно тазмишление... от кога Държавния бюджет стана на тая или оная партия! Риторичен въпрос, не ми отговаряй :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
bgMan
преди 2 години
Само да няма Октомврийска революция 2.0 БГ едишън, че може да се окаже много смъртоносна за българската политическа класа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
data
преди 2 години
Интересно :) коя ли политическа сила ще гласува чужд бюджет ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
bgMan
преди 2 години
Нека да се види какъв е единственият капацитет на Румен Радев, Мая Манолова, Корнелия Нинова и отровното трио.Наесен публично да няма винкелово сурвакане пред парламента и президентството наред, без значение от политическата сила и лъжите, които приказват всички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още