IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Йосиф Аврамов: България влиза в чакалнята на еврозоната сега или след 2021 г.

Трябва да бъдем малко по-настъпателни до юни, препоръча икономистът

09:38 | 29.01.18 г. 26
Йосиф Аврамов: България влиза в чакалнята на еврозоната сега или след 2021 г.

Има реален шанс до края на европредседателство България да влезе в механизма ERM II.

Това коментира икономистът доц. Йосиф Аврамов пред Bloomberg TV Bulgaria. "Трябва да бъдем малко по-настъпателни до месец юни", препоръча той. 

Според доц. Аврамов, ако този процес не се случи сега, вероятно влизането в ERM II ще се забави до 2021-2022 г. 

"През 2019 г. изтича мандатът на ЕК. Едва-две години ще са необходими за наместване на пластовете между комисарите и може би ще ни поканят в ERM II през 2021/22", обясни той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

18
rate up comment 7 rate down comment 1
Aloha
преди 6 години
Политиците ни да помогнели малко на БНБ...ха-ха-ха. Хич ако може да нямат нищо общо с тази институция политиците ни ще е най-добре за всички ни! Все си мисля че болшинството от тях не искат еврото у нас изобщо, по лично техни си причини. Нашите политици имаха блестящата възможност след кризата с КТБ, когато се търсеше нов управител на БНБ да гласуват малка промяна в закона относно БГ гражданството и да се търси за управител някой всепризнат с авторитета си и силно разпознаваем бивш централен банкер с висока репутация и престиж-от Аксел Вебер и Юрген Щарк, Марек Белка... та до Жан Клод Трише. Все някой от тях щеше да склони да поеме такава мисия у нас. Щеше да е добре и за престижа на самата БНБ и за страната ни. Ако това беше станало сега управителят на централната ни банка вероятно щеше да води разговор с колегите си от ЕЦБ като с равни. Вместо това те се скъсаха да си прекрояват закона за банковите фалити (вече не броя колко пъти) за да си наместват нещата както им е угодно. Май ще чакаме следващият управител на ЕЦБ да е от Бундесбанката, и мама Анджи да няма повод да се оправдава с холандските си колеги... А относно ВОМ /ERM/ 2- абсолютен анахронизъм и остаряла парадигма, некореспондираща с идеята за самият ЕС. Как може хем да си Общо-съюзен член, и едновременно с това да си със собствена валута, да не си в т.н. шенген защото си бил корумпиран, негарантиращ справедливо правораздаване и защита на собствеността, и др. п....Ами защо тогава си в ЕС изобщо. Защо с акта на самото влизане в ЕС не се приема и всесъюзната валутата. Всичко това от житейско-прагматична и политическата гледна точка е силно остаряло виждане и не е от полза на европейските народи, а и на политиците им. Като искаш да си просто близък съсед, икономически партньор и др. п. бъди като швейцарците и норвежците. Те хем не са в съюза политически, хем са в него икономически. Изобщо навсякъде в Европа се случват събития обратни на интеграционите процеси от близкото минало (засега бавно, но при нова финансова и икономическа криза ще се ускорят), започнатите реформи на Еврото направо се тътрят и сякаш са спрели. Та при това положение в което сме ние с нашите си вътрешни БГ реформи и такова каквото е състоянието на политическата мисъл в Европа, ми се струва, че до края на това председателство няма да сме в никакъв ВОМ 2
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 13
Иван Митев
преди 6 години
Истинският проблем не е лев или евро.Сега същественият проблем е незачитането на вредното влияние от парите.При запазването на тази грешка с лев или с евро щетите се завишават.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 6 rate down comment 6
khao
преди 6 години
сигурно си пропуснал брекзит покрай тая *** истерия :):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 12 rate down comment 1
comet
преди 6 години
Дали защото не съм икономист, но не намирам логика да се прикрепяме към един валутен съюз със страни които имат 300% задължения към банките (при положение че нашите са в пъти по-малко). Нали избиването ще става след инфлация (или нещо такова), бремето на която се поема от народа/ите (т.е. и ние да плащаме за чуждите борчове)?! Друг е въпросът, че от ЕС и особенно от НАТО излизане не е предвидено, та светлото бъдеще ще го споделим така или иначе.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 22 rate down comment 6
bgMan
преди 6 години
khao - това вече е самоопределение и няма нищо общо с ничия пропаганда. От над 100 човека дето се знаехме в бранша останахме само 3-*** в България. Колегите дето се заселиха из целия свят заедно със семействата си са ми немалък източник на достоверна информация. Джендърите налагат повсеместна дикатура. Точно тия в САЩ чуят ли, че някой е Българин го проверяват много хитро и ако не се покаже достатъчно либерален му унищожават кариерата в САЩ и Канада. В Норвегия преди 4 години единствените 6-*** българи в един от най-скъпите им университети бяха в топ 10 по успех и резултати, въпреки, че скрито ги мразеха и се опитваха да им създават всякакви неявни пречки и трудности в следването, защото не пропускаха да изявяват убежденията си, които се оказаха противни на *** тенденциите налагани в университетите по цял свят. Джендърите много скрито мразят всички недостатъчно либерални за тях индивиди по целия и са си поставили за цел да унищожат кариерите и реализацията им в навсякъде в развития свят. Въпрос на време е тази скрита омраза да прерасне в насилие от тях към някой друг, който продължава да отхвърля наглото им настъпление във всяка обществена сфера. Ако не са ислямските фанатици точно *** стратезите са тези, които ще предизвикат следващата световна война за да наложат на всяка една етническа група техните си мръсотии. Иначе са изключително хитри, умни и образовани да се представят по един безобиден начин като борци за нечии права и свободи. Но в крайна сметка е очевидно че налагат абсолютна дикатура и мразят различните от тях дотолкова, че не се колебаят да унищожават нормалното им съществуване. Дано повече хора го прочетат това преди да изтрият за пореден път едно подобно мнение.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 4 rate down comment 11
khao
преди 6 години
от писане в тоя форум май се изтрещява тотално, първо студиото, сега и ти ...квото и да се напише, все *** в главите ви ... сигурно уикенда и мачовете не ти излезнаха заради джендърите :):):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 14 rate down comment 2
bgMan
преди 6 години
Ако е свързано с изнудването на джендърите, НЕ, благодаря, няма нужда.Не ни трябва повече нито ЕС, нито ЕЗ, нито диктатурата им ако трябва да се преклоним пред едни доказани лъжци и развратници.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 7 rate down comment 0
majnata
преди 6 години
Ъхъ ! : )))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 5 rate down comment 0
abdul
преди 6 години
Той е :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 6 rate down comment 3
thehappyroger
преди 6 години
КОЛКО ОТ ВАС ТУК ИМАТ ЧАСТЕН БИЗНЕС?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още