IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата Обща селскостопанска политика е една от темите на ежегодния форум на АЗПБ

Има много въпроси за това какво ще се случи след 2020 г., заяви Таня Дъбнишка

12:45 | 02.02.18 г.
Новата Обща селскостопанска политика е една от темите на ежегодния форум на АЗПБ

Европейската Обща селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г. е една от темите на ежегодния форум на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), който ще се проведе между 14 и 16 февруари в комплекс "Златни пясъци" край Варна.

Земеделците ще обсъдят и модернизацията на текущата ОСП, каза пред Bloomberg TV Bulgaria Таня Дъбнишка, изпълнителен директор на Асоциацията.

"Има много въпроси за това какво ще се случи след 2020 г.“, казва експертът и прогнозира бурни дискусии. Тя очаква през май Еврокомисията да представи първите проекти на законодателни предложения за новата ОСП.

Модернизацията на Националната финансова рамка се налага във връзка с приетия в края на 2017 г. Регламент Омнибус, който влезе в сила на 1 януари 2018 г. Регламентът налага промени както при директните плащания, така и при Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Адаптацията на българското законодателство също ще бъде обсъдена на форума.

Ежегодната среща се провежда по традиция през февруари, точно преди старта на кампанията по директни плащания, за да се предостави най-актуалната информация на стопаните.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още