IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата и община Кюстендил ще изграждат съвместно индустриална зона край града

Местната администрация е определила терен за строителството, започват проучванията за възможностите за осигуряване на комунални услуги

17:55 | 12.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay.com</em></p>

Снимка: Pixabay.com

Община Кюстендил е определила терен с площ 190 дка за развитие на индустриална зона. Земята се намира на 200 метра от пътя за Македония и на не повече от 1 км от трасето за жп коридора номер 8.

Днес общината в града и Националната компания „Индустриални зони“ са сключили меморандум за сътрудничество по осъществяването на проекта, съобщават от компанията.

Кюстендил има потенциал за реализирането на индустриален парк, посочила е изпълнителният директор на Антоанета Барес, след като е подписала документа.

Националната компания започва събирането на необходимата информация за терена – данни за възможностите за осигуряване на ток, газификация, вода, за мощностите и другите условия, които са важни за инвеститорите.

В тази част на страната няма развити индустриални зони и терени, както например в Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Бургас, Варна.

„Потенциалът не е малък, в близост е до транспортния коридор. Проучванията на терена ще покажат за какъв вид производство е подходящ, защото това има значение”, допълва Барес.

„Появата на потенциален инвеститор ще възроди региона. Може да бъде реализиран много сериозен проект, който да отвори стотици работни места. В момента цяла България и Източна Европа се борят с негативните процеси на миграция, за нас това е ключов приоритет“, коментира и кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още