Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

КЗК разреши придобиването на Мегапарк от Lion's Head

Магапарк разполага със 75 хил. кв. м офис площи, а сред наемателите му са Huawei, Strabag, LG Electonics

КЗК разреши придобиването на Мегапарк от Lion's Head

Снимка: Wikipedia.org

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на фонда за инвестиции в имоти Lion's Head Investments да придобие 100% от бизнес центъра „Мегапарк“, става ясно от решение на антимонополното ведомство.

До този момент собственици на сградата на булевард „Цариградско шосе“ бяха  австрийските фондове Universale International Realitäten (100% дъщерна компания на Unicredit Bank Austria) и CA Immo, както и управляващото дружество, което държи 1,5% от капитала. 

"Мегапарк" разполага със 75 хил. кв. м офис площи и се намира до търговския център The Mall. Сред наемателите му са големи международни компании като PPD, Experian, GlaxoSmithKline, Interoute, Huawei, Strabag, LG Electronics, Hostway, Deichmann.

Lion's Head Investments се контролира от българския холдинг за инвестиции в недвижими имоти AG Capital и южноафриканския фонд за инвестиции в имоти Old Mutual Group. Дружеството осъществява сделката преди всичко заради благоприятната инвестиционна среда в България и възможността да придобие качествени активи на пазара на офис площи, става ясно от решението на КЗК. Компанията отбелязва, че пазарът на недвижими имоти в страната започва да се възстановява от финансовата криза през 2008 г. и предлага добри нива на възвръщаемост на инвестициите.

Lion's Head Investments, чието полтфолио е изградено изцяло от офис проекти, включително „Полиграфия офис център“ на бул. „Цариградско шосе“, планира да се съсредоточи върху придобиването на знакови сгради на добри локации и с дългосрочни наематели. Тя не изключва възможността да инвестира и в търговски площи и логистични обекти.

Инвестиции в Румъния

В средата на юни Lion's Head навлезе и на пазара на офис площи в Румъния с финализирането на придобиването на проекта Oregon Park – три офис сграда клас А в северната част на Букурещ. Трансакцията включваше придобиването на първите две сгради и предстоящо придобиване на трета сграда, която в момента е в строеж. Към момента първите две сгради на Oregon Park са напълно отдадени под наем на международни наематели като Oracle, Deloitte, Euler Hermes и Kepler Alten.

Трансакцията е най-голямата на офис пазара в Румъния до момента.

След сделките в България и Румъния полтфолиото на Lion's Head Investments  ще включва пет офис сгради с обща площ от 235 хил. кв. м на стойност 310 млн. евро.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
Мудната администрация бави строителния процес и оскъпява жилищата