IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пандемията не спира Puzl CowOrKing да превръща стари сгради в споделени офиси

Компанията обяви ново разширение на пространството си в София и планира да се разраства и в Централна и Източна Европа

21:29 | 08.04.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Puzl CowOrKing&nbsp;</em></p>

Снимка: Puzl CowOrKing 

Компанията за споделени офиси Puzl CowOrKing обяви най-новото си разширение в София в рамките на локацията си в бившия завод "Витоша" на бул. "Черни Връх". С новите площи коуъркинг пространството, насочено към технологични компании и IT специалисти, вече разполага с над 1000 работни места, съобщиха от Puzl.

Новият етаж е наречен Greenhouse заради интеграцията на естествени елементи в дизайна си и ще бъде дом на екипи и компании с над 50 служители от IT сектора.

От Puzl изтъкват, че не са спирали растежа си от основаването си през 2015 г., но през март 2020 г. компанията също е била засегната от COVID кризата. Въпреки отрицателните прогнози за офис площите компанията взема решение да продължи да расте. Така Puzl подписва договори и реновира три нови площи в разгара на пандемията и добавя 170 нови работни места през третото тримесечие на 2020 г. и още 200 през 2021 г.

Puzl работи със собствен екип от архитекти, дизайнери и инженери, който функционира като архитектурно студио в рамките на компанията. Интериори, разработени от тях през последните пет години, печелят награди за най-добро коуъркинг пространство в Централна и Източна Европа. Екипът реновира стари индустриални сгради, които имат впечатляваща височина на помещенията, изобилие от естествена светлина и солидни бетонни конструкции.

От компанията обясняват причината, поради която ИТ компаниите продължават да се интересуват от места като Puzl, с факта, че увеличаването и намаляването на мащаба на офиса е много по-лесно в рамките на такова пространство в сравнение със стандартните офис сгради.

„Дори по време на предишната необичайна година запазихме висок коефициент на заетост, като най-ниската ни заетост бе 83%. В същото време увеличихме броя на местата в Puzl с 50%, добавяйки три нови пространства през последните 12 месеца", коментира Тибо Тетинджер, основател на Puzl CowOrKing.

Той обяснява, че компанията е взела съзнателно инвестиционно решение да създаде нови места по време на пандемията, защото вярва в силата на бизнес модела си.

Първият екип, присъединил се към новосъздадения етаж, е компанията от спортната гейминг индустрия OpenTag, която вече е член на Puzl от  2019 г. и която значително се разраства през последните няколко години.

Puzl планира по-нататъшен растеж в София тази година. Компанията ще открие първото си място в столицата за срещи и изграждане на общности от професионалисти със сходни интереси. Мястото ще бъде отворено както за членове на Puzl CowOrKing, така и за съмишленици професионалисти и дигитални номади.

Компанията планира да се разраства и в региона на ЦИЕ, като скоро ще отвори нови коуъркинг пространства извън България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още