Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

Предлагаме летището в Стара Загора за финансиране по плана "Юнкер"

"Тракия икономическа зона" също влиза в списъка с българските проекти, съобщи министърът на икономиката

Министерството на икономиката е предложило три нови проекта да бъдат включени в списъка, с който България кандидатства за финансиране със средства от плана „Юнкер“. Това съобщи министърът на икономиката Божидар Лукарски по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на депутата от БСП Георги Божинов.

С пари от новия инвестиционен инструмент искаме да се финансира летището в Стара Загора и превръщането му в международен авиационен и карго център и връзка между Европа и Азия, обяви Лукарски.

Още по темата
Вторият проект, който ведомството предлага за финансиране по линия на инвестиционния механизъм на председателя на Европейската комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер, е „Тракия икономическа зона“ като един от големите центрове на индустрията у нас, коментира още министърът.

Третият проект, предложен от икономическото министерство, е с наименование „Зелена алтернатива“ и ще се реализира край Пазарджик, като идеята е да се произвежда продукция с високо и доказано качество.

И трите проекта ще се реализират на принципа на публично-частното партньорство, коментира Божидар Лукарски.

Икономическият министър припомни, че Министерският съвет одобри вече списък с проекти за финансиране по плана „Юнкер“, но по думите му правителството е трябвало да реагира за един ден. Затова впоследствие Министерството на икономиката е провело селекция на проекти, които да отговарят на характера и целите на плана, както и на нуждите на бизнеса и средата в България.

Същевременно Лукарски посочи, че за България координиращото ведомство по инвестиционния механизъм е Министерството на финансите, а това на икономиката е участващо.

По статията работиха: автор Миглена Иванова, редактор Десислава Попова
Още по темата: България план Юнкер

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
20
 
1
преди 5 години
Няма профилна снимка
Идеен проект:
http://www.prikachi.com/images/949/8473949Z.jpg

Още от България
Може ли Централна минерална баня да се превърне в модерен термален център?