IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ поиска оставката на ЦИК заради проблеми с вота в чужбина

Членове на секционните комисии отвъд границата не са имали връзка с представители на избирателната комисия, смятат бившите управляващи

14:12 | 13.07.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

ГЕРБ поиска оставката на Централната избирателна комисия (ЦИК). Причината е организацията на изборите в чужбина, казаха на брифинг Георг Георгиев и Тома Биков, пише Dnes.bg.

Според Георг Георгиев гласуването в чужбина е било гвоздеят на т.нар. "Реформаторски партии", но там е имало и най-много проблеми.

По думите му членовете на секциите зад граница не са успели да се свържат с ЦИК, въпреки многократните опити. Членовете на комисията не отговаряли на посочените телефони.

"ЦИК като черна дупка погълна резултатите от редица секции зад граница. Има секции, които трябваше да бъдат разкрити, бяха събрани необходимият брой подписи, но въпреки подадените достатъчно на брой заявления, такива не бяха разкрити. За пръв път членове на комисии зад граница нямат контакт с ЦИК. Цяла вечер от ЦИК не са вдигали телефоните", заяви Георг Георгиев.

„Тези хора са длъжни да поемат отговорност за този хаос. Така желаната избирателна активност и даването на право на хората да гласуват е прекрасно. Но тези хора бяха излъгани. Има риск вотът им да не бъде зачетен”, допълни той.

"Чакаме Шумен, Стара Загора и София област. Защо ги чакаме, никой не може да каже. Дори Бойко Рашков е изчезнал, заедно с изчезналата изборна секция от Лондон. Сигурно е тръгнал да я търси. Докато преди изборите ловеше домоуправители и кмета на Бата със списъка от сватбата на дъщеря си, сега той се е покрил. Но вече имаме резултати от ромските махали, където печелят Слави Трифонов и ДПС”, каза Тома Биков.

Още политически новини можете да прочетете в сайта на Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:20 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още