IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производството на месо в Русия расте

Търсенето доведе до сериозен ръст в производството на пуешко месо

17:02 | 18.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Отглеждането на птици и добитък за производство на месо в Русия през първите десет месеца на 2017 г. е нараснало с 4,8% в сравнение със същия период на миналата година и е достигнало 11,3 млн. т., съобщава „Известия“. 

Най-голям е ръстът при пуешкото месо, като се очаква до края на годината да бъде отчетено увеличение от 23%, казват експерти. Руското земеделско министерство обяснява тенденцията с ръст на търсенето – потребителите все повече се стремят да се хранят здравословно.

В края на годината се очаква да бъде отчетено производство от 270 хил. т пуешко и продукти от него при 220 хил. т за миналата година, твърдят експерти.

За сравнение, очаква се производството на пилешко да нарасне със 7% до 4,9 млн. т, а на свинско и продукти от него -  с 3% до 3,5 млн. т. Производството на телешко ще остане на нивото от миналата година, или 1,6 млн. т.

Докато килограм пуешко се продава в руските магазини средно за 190 рубли (5,30 лв.), пилешкото е по-евтино и струва средно по 120 рубли (3,30 лв.).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
markov
преди 5 години
Тия нямаше ли да *** гладни в резултат на санкциите ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още