IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин: Донякъде си оставам "непубличен човек"

Мечтая да чуя в новините, че сме постигнати максимални резултати в развитието на Русия, заяви руският държавен глава

16:39 | 01.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Путин по време на новогодишното си обръщение към нацията на 31 декември 2017 г<em>. Снимка: Ройтерс</em></p>

Путин по време на новогодишното си обръщение към нацията на 31 декември 2017 г. Снимка: Ройтерс

Президентът на Русия Владимир Путин участва в юбилейното издание на новинарската програма "Время", която на 1 януари навършва 50 години, и отговори на въпроси на водещите за това какви новини би искал да чуе, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Аз съм реалист, разбирам, че едва ли някога в ефир ще прозвучи, че ние блестящо сме изпълнили абсолютно всички задачи, които сме си поставили, че сме решили всичко. Просто такова нещо в реалния живот никога не се случва. Но много би ми се искало да чуя в новините и не само в новините, а и в анализите, че сме положили максимум усилия за постигането на целите, които сме си поставили, че сме постигнали максимален резултат, съобразно ситуацията, в която сме били в момента на началото на решаването на задачата, и в края на срока, който сме си определили, формулирайки тези цели", обясни той.

Путин призна, че още преди да застане на държавния пост, е свикнал да го наблюдават, но не обича особено да се появява на екрана.

Той отговори отрицателно на въпроса дали го напряга присъствието на камерите, но все пак призна, че донякъде си остава "непубличен човек". На въпроса дали е бил принуден да се откаже от някои навици заради почти постоянното присъствие на журналисти, той отговори: "Колкото и странно да е, не".

"Защо ли? Защото животът и работата ми действително са пред очите на всички, но аз и в предишния си живот се стараех да се държа така, сякаш постоянно ме наблюдават. Може би поради предишната ми професия. Но не може да се каже, че ми се е наложило да променям нещо кардинално", каза Путин.

На въпроса коя новина отпреди 50 години го е впечатлила най-много, президентът отговори че едно от ярките събития в края на 60-те и началото на 70-те е било появата на свръхзвуковия граждански самолет Ту-144.

"И досега това изглежда някаква фантастика, а тогава беше нещо невъобразимо", каза Путин. Той сподели, че смята програма "Время" за еталон на надеждна информация и че независимо от заетостта си предпочита да я гледа в пряк ефир. "Затова се старая да нагоди графика си така, че да успея да я гледам. Ако не - гледам и записи, но не зная защо, уж нищо не се променя, но не е същото, в пряк ефир е някак по-интересно", сподели той.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:45 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още