IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовите министри на Г-20 ще обсъдят надзора на криптоактивите

Дебатът в Аржентина ще подготви срещата на върха на форума, планирана за 30 ноември - 1 декември

09:47 | 19.03.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министрите на финансите и централните банкери на страните от Г-20 се събират днес в Буенос Айрес, столицата на Аржентина, която в момента председателства групата, информират Ройтерс и ТАСС.

Заседанието, което ще продължи и утре, е част от подготовката за срещата на върха на форума, планирана за 30 ноември - 1 декември 2018 година.

Японският финансов министър Таро Асо вероятно ще пропусне срещата в Буенос Айрес заради задълбочаващия се политически скандал, който блокира работата на парламента и засегна него и премиера Шиндзо Абе.

"Финансовото Г-20" ще призове международните стандартизиращи организации към по-силен надзор на криптоактивите и да оценят необходимостта от многостранен отговор, тъй като в определен момент те биха могли да застрашат финансовата стабилност. Това се посочва в проектокомюнике от срещата, с което Ройтерс разполага. 

Технологичните иновации зад криптовалутите имат потенциала да подобрят ефективността и свързаността на финансовата система, посочват финансовите лидери, допълва БТА.

"Криптовалутите обаче създават проблеми при защитата на потребителите и инвеститорите, както и крият риск от заобикаляне на данъчните закони, пране на пари и финансирането на тероризма. В определен момент те могат да доведат до усложнения за финансовата стабилност", е записано в документа.

"Министрите ще обсъдят рисковете, които застрашават или могат да застрашат икономиката на световно равнище. Ще бъдат проведени и двустранни срещи. Предполагам, че ще се говори на тази тема", каза вицепрезидентът на институцията Демиан Рейдел, запитан дали ще бъде обсъждан въпросът за американските мита, предаде ТАСС.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа на 8 март разпореждане за въвеждане на вносни мита от 25 процента за стоманата и 10 процента за алуминия. Той не изключи някои страни да бъдат освободени от новия режим.

Първоначално митата няма да се прилагат спрямо Канада и Мексико, тъй като Вашингтон планира да оцени напредъка по преговорите за модернизиране на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 1
Иван Митев
преди 6 години
Полезно е да се знае истината, че финансовите министри на Г-20 подсигуряват самоубийството на съвременната цивилизация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
red6
преди 6 години
Митев и криптомитев - компания добра...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 2
thehappyroger
преди 6 години
Остави ги да се самоунищожат, на никой няма да липсват, след това ще си създадем система обслужваща интереса на хората и природата, а не на една шепа прасешки елити! То е ясно, че ако се наложи кретено-масоните ще забранят криптовалутите със закон, ама това което предстои като разгръщащи се космически процеси не зависи и от измисленият им велик архитект на тази вселена, в който си вярват, виждам ги като история в историята на Земята, космически сценарий за смяна на парадигмата ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Иван Митев
преди 6 години
Все още финансовите министри на Г-20 не зачитат вредното влияние от въведената парична единица и подсигуряват самоубийството на съвременната цивилизация.Спасението е възможно със защита срещу вредното влияние от въведената парична единица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още