IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китай и Великобритания ускоряват свързването на борсите в Шанхай и Лондон

Двете страни се обявяват против протекционизма в търговията

11:32 | 16.12.17 г.
<p>
	Британският финансов министър Филип Хамънд по време на срещите му в Пекин. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският финансов министър Филип Хамънд по време на срещите му в Пекин. Снимка: Ройтерс

Китай и Великобритания ускоряват подготовката за свързването на борсите в Шанхай и Лондон. Това съобщава британският министър на финансите Филип Хамънд по време на пресконференция в Шанхай.

Хамънд е в Китай за серия от срещи с представители на страната във връзка с дискусиите около взаимоотношенията между двете страни след Brexit.

Информационната агенция припомня, че Лондон и Пекин се договориха да проучат възможностите за осъществяване на проекта за свързване на двете борси още през септември.

В съобщение на британското правителство, разпространено до медиите, се посочва, че Великобритания и Китай ще продължат сътрудничеството си по широк спектър от икономически, търговски и финансови въпроси. 

Лондон и Пекин ще създадат  нова съвместна експертна група за обмен на мнения по въпроси, свързани с фискалната политика и макроикономиката, посочва се още в съобщението.

Двете страни заявяват, че са против протекционизма в търговията и потвърждават подкрепата си за Световната търговска организация като ключов стълб на глобалната търговска система.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още