IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Булгартрансгаз" ще изгради три газопровода с пари от Фонд "Козлодуй"

Газопроводите ще свържат мрежите на Свищов, Пирдоп, Панагюрище, Банско и Разлог с националната мрежа

11:44 | 06.02.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

"Булгартрансгаз“ планира изграждането на три преносни газопровода в България за сумата от 21,8 млн. евро. 50% от средствата ще дойдат от Международния фонд „Козлодуй“, а останалите са собствено финансиране, става ясно от съобщение на сайта на компанията.

Общата дължина на газопроводите е 122 километра. Те ще свържат мрежите в общините Свищов, Пирдоп, Панагюрище, Банско и Разлог към националната газопреносна мрежа.

Отклонението към Банско и Разлог ще бъде с дължина от 40 километра и очакваната стойност е 9,6 млн. евро, става ясно още от сайта на оператора на газопреносната ни мрежа. Преносният газопровод до Панагюрище и Пирдоп ще струва около 7,2 млн. евро, а планираното трасе е с дължина от 46 километра.

Най-ниска е стойността на проекта за свързването на газовата мрежа на Свищов с националната мрежа – 4,72 млн. евро, а планираната дължина е от 36 километра.

Анализите на компанията са, че след реализацията на проекта потреблението на природен газ в тези региони ще достигне общо 185 млн. куб. метра. Спестената електроенергия ще възлиза на 221 хил. мегаватчаса годишно.

Очакванията са „Булгартрансгаз“ да обяви поръчка за набиране на оферти за участие в процедурата до края на първото тримесечие на годината. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още