IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

EEEC публикува търговите предложения за "ЧЕЗ Електро" и "ЧЕЗ Разпределение"

Срокът за приемане на предложенията е до 11 ноември включително

17:42 | 14.10.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Angel Garcia/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Холдингът Eastern European Electric Company B.V. (EEEC) публикува търговите предложения за придобиването на останалите 33% от капитала на „ЧЕЗ Електро България” АД и на „ЧЕЗ Разпределение България” АД, съобщи дружеството чрез платформата x3news.

Припомняме, че "Еврохолд България" финализира през юли сделката за покупката на седемте дружества на CEZ Group у нас на стойност 335 млн. евро. Сделката беше реализирана от EEEC, което е 100% собственост на "Еврохолд". В резултат на трансакцията "Еврохолд" стана собственик на 67% от капитала на "ЧЕЗ Разпределение България" и на "ЧЕЗ Електро България".

Преди два дни “Еврохолд” обяви, че иска да придобие останалите 33% от капитала на “ЧЕЗ Разпределение България” АД и “ЧЕЗ Електро България” АД за близо 230 млн. лева.

В оповестеното днес предложение на регистрираното в Нидерландия дружество за „ЧЕЗ Електро България” АД се посочва, че обект на предложението са 1650 броя акции при 26 904 лева предлагана цена на акция, или общо 44,4 млн. лв.

За „ЧЕЗ Разпределение България” обект на търговото предложение са 636 240 броя акции при предлагана цена на акция 291 лева, или общо 185,145 млн. лв.

Срокът за приемане и на двете търгови предложения е до 11 ноември 2021 г. Цената на придобитите акции следва да бъде заплатена до 22.11.2021 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
kane
преди 2 години
КФН е корумпирана организация - значи за 67% 770 милиона лева, а за 33% 230 милиона или с около 50% по-малко отколкото платиха на чехите! На чужденците двойно, на българите като мен на половин цена, нали сме балъци да държим българските им акции години на ред за едни стотинки. И после големи обясненип и напъване, защо не си пращам парите вече у нас и защо отиват капиталите навън... само е едни умрели данъци се надяваъе да излъжете някои, който да дойде и да му откраднете париците по български у нас, чрез корупционни схеми и врътки. Успех на всеки по веригата с родните несправедливостти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още