IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борис Джонсън ще се опита да върне сделката за Brexit в парламента преди Коледа

Консервативната партия отива на изборите с обещаваща програма, с която ще търси победа над лейбъристите

14:00 | 24.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Британският премиер Борис Джонсън. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Британският премиер Борис Джонсън. Снимка: Ройтерс

Британският премиер Борис Джонсън ще обещае да върне своята сделка за Brexit обратно в парламента преди Коледа по време на манифеста на неговата Консервативна партия, съобщава Ройтерс. 

След по-малко от три седмици, на 12 декември, британските ще се насочат към избирателните секции, за да определят новото състава на новото правителство по време на предсрочните парламентарни избори, които изиска Джонсън.

Предизборната програма на британския премиер ще представи различно виждане от това на лейбъристите относно финансите и обществените услуги, с което торите целят да вземат преднина пред своите основни политически конкуренти.

Програмата ще включва гаранции за запазване на актуалните размери на данъците и осигуровките, които ще бъдат изпълнени, ако консерваторите спечелят мнозинство на изборите.

Обещанията на партията на Джонсън включват още допълнителни жилища, финансиране за енергийна ефективност и подобряване на пътната инфраструктура.

„Моят ранен коледен подарък за нацията ще бъде това да върна законопроекта за Brexit в парламента преди празничната пауза и да накарам този парламент да работи за хората“, ще каже Джонсън според откъс от  речта на премиера.

Очаква се той да представи и Националния фонд за квалификации, който ще разполага с 3 млрд. паунда и ще се използва за преквалификация на работниците.

Министърът на финансите Саджид Джавид заяви пред Sky News, че планът на консерваторите ще бъде придружен от много подробен финансов документ и че управляващата партия ще балансира ежедневните разходи и ще задържи ниския дълг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още