IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank продава на BNP Paribas SA електронния си брокерски бизнес

Германският кредитор ще продължи да експлоатира платформата, докато клиентите мигрират към френския му конкурент

10:44 | 23.09.19 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Deutsche Bank AG обяви, че е постигнала споразумение с BNP Paribas SA за продажба на електронния си брокерски бизнес на френската банка, съобщава Financial Times.

Германската финансова институция прехвърля на конкурента си ключови служители, клиенти и технологии на брокерския електронен бизнес като част от по-широката стратегия за преструктуриране на отдела за инвестиционно банкиране.

Двете банки са подписали споразумение „за осигуряване на непрекъснатост на обслужване“ на клиентите на Deutsche Bank в рамките на глобалния отдел за първично финансиране, който обслужва хеджиращи фондове и електронния брокерски бизнес. Deutsche Bank ще продължи да експлоатира платформата, докато клиентите мигрират към BNP Paribas, посочва се в изявление на френската банка от понеделник.

BNP Paribas поема подразделението като част от по-широкото отстъпление на Deutsche Bank от целта й да бъде основният конкурент на Goldman Sachs в Европа. Германският кредитор се отказва от 18 хил. работни места и прекратява големи части от търговските си операции в драматично отдръпване в стремежа си да пробие в редиците на най-добрите на Уолстрийт, отбелязва изданието.

Франк Кунк, главен оперативен директор на Deutsche Bank, заяви, че споразумението осигурява „ясен път за клиентите и персонала.“

Сделката засилва позициите на BNP Paribas в основния брокерски бизнес, заемането на пари на хедж фондове и управлението на тяхната търговия.

„Това споразумение демонстрира силната ангажираност на BNP Paribas към институционалните инвеститори в световен мащаб“, коментира Ян Жерардин, ръководител на корпоративното и институционално банкиране във френската банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още