IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джонсън с първо изборно поражение

Либералните демократи спечелиха на частични избори в Уелс

10:28 | 02.08.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Новият британски премиер Борис Джонсън вчера понесе първото си изборно поражение, след като неговата консервативна партия загуби частичните парламентарни избори в избирателния окръг Брекон и Радноршър в Уелс, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Според официалните резултати кандидатката на проевропейската партия Либерални демократи Джейн Додс е победила кандидата на консервативната партия Крис Дейвис с 13 826 гласа срещу 12 401.

Така парламентарното мнозинство на управляващите консерватори беше сведено до само един глас, което усложнява стратегията на Джонсън за Брекзит, отбелязва АФП.

До тези частични избори се стигна, след като депутатът от консервативната партия Крис Дейвис беше обвинен в деклариране на неверни данни за разходите си и беше отзован от парламента с петиция на местни избиратели, отбелязва Ройтерс.

"Първата ми работа като ваш народен представител, когато пристигна в Уестминстър, ще бъде да намеря Борис Джонсън където и да се крие и да му кажа гръмко и ясно: "Престанете да си играете с бъдещето на нашите общности и веднага изключете варианта за Брекзит без сделка", заяви Додс, цитирана от DPA, след обявяването на резултата от изборите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
red6
преди 4 години
Ахам, ти се надявай да налееш акъл в кух***та тимберица на английския Тръмб.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още