IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейските пазари затвориха със спад при повечето сектори

Изтъргуваните обеми останаха ниски

19:33 | 19.02.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Европейските пазари затвориха на червена територия на фона на слаби изтъргувани обеми и нова порция финансови отчети, пише CNBC.

Британският FTSE 100 се понижи с 0,64%, германският DAX изтри 0,53% от стойността си, а френският CAC отчете спад от 0,48%.

Паневропейският Stoxx 600 затвори с понижение от 0,66% и спадове в почти всички сектори, като слабите обеми могат да се обяснят и със затворените пазари в САЩ, Китай и Мумбай.

Домакинските стоки бяха най-слабо представящите се с понижение от 1,36%. Reckitt Benckiser отчете по-високи продажби за четвъртото тримесечие  и повиши очакванията си за 2018 г., след като преживя трудни периоди, съобщи Ройтерс.

Анализаторите обаче виждат умерен потенциал за ръст на оперативния марж. В резултат на това акциите затвориха деня в дъното на европейския бенчмарк – с понижение от 7,5%.

Автомобилните компании също записаха спад с 1,29%. Върху тях натежа новината, че автомобилната компания Daimler може да е използвала софтуер за измама при тестове за емисии на дизелово гориво в САЩ. Акциите поевтиняха с над 2%.

Секторът на здравеопазването също беше сред губещите в понеделник, като затвори сесията с понижение от 1,22%.

В същото време проучване показа, че британските домакинства са по-притеснени за финансите си. Индексът за финансите на домакинствата на IHS Markit достигна седеммесечно дъно, което също повлия и върху движенията на сектора на битовите стоки.

Сред останалите корпоративни новини Deutsche Bank е най-добре представилата се банкова акция, завършвайки сесията с ръст от над 2%, след като Bank of America Merrill Lynch повиши перспективата за акциите и целевата цена.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Mohave
преди 6 години
*** то всъщност има ли някой на пазара ..........?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Mohave
преди 6 години
Обемите се стесняват и заострят гребена на вълната .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още