IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фон дер Лайен: Необходимо е още време за избирането на всички еврокомисари

По думите на германката остава открит процесът по определянето на нови кандидати от Франция, Унгария и Румъния

20:30 | 10.10.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен направи изявление, в което посочва, че е необходимо време за решаване на откритите въпроси около бъдещите еврокомисари. 

Фон дер Лайен прави това изявление няколко часа след като Европейският парламент отхвърли трети кандидат за еврокомисар. Досега 23-ма кандидати са одобрени в прозрачен и демократичен парламентарен процес, отбелязва тя.

По нейните думи остава открит процесът по определянето на нови кандидати от Франция, Унгария и Румъния. Трябва да ускорим процеса, но всички страни имат нужда от време, за да определят следващите стъпки, добавя тя след извънредна среща с председателя на ЕП и ръководителите на парламентарните групи на мнозинството от Европейската народна партия, социалистите и "Обнови Европа".

Комисията на Фон дер Лайен трябваше да бъде гласувана от ЕП на 23 октомври, за да встъпи в длъжност от 1 ноември. Ако тези срокове не бъдат спазени, комисията под председателството на Жан-Клод Юнкер ще остане на работа по-дълго, но след 31 октомври няма да може да взима решения и да предлага ново общностно законодателство.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 3
Бидонойл
преди 4 години
Когато дойдат да те вземат, просто тръгни с тях. Това са добри хора, които ще се опитат да ти помогнат. Ако не се съпротивляваш и редовно си взимаш лекарствата, може някой ден да успееш да се интегрираш в обществото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 2
majnata
преди 4 години
то па един келепир от тия еврокомисари ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 2
Dimat
преди 4 години
Докато тези *** се избират,Турция ще стигне с войските си до Виена и ще започне подготовка за последния щурм,по завладяването на целият ЕС,барабар с пънещата се да излиза ВБ.Началото е поставено с окупацията на водите около Кипър,за което никой от европедерунгелите не си мръдна пръста,но и да го мръдне.все тая - няма нито армия,нито оръжия,нито джепане,освен манекени за паради и пиратки за фойерверки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още