IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френската крайна десница получава повече подкрепа от партията на Макрон

Това се случва преди изборите за европарламент

11:44 | 04.11.18 г. 5
<p>
	Френският президент Еманюел Макрон. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Френският президент Еманюел Макрон. Снимка: Архив Ройтерс

Френската крайнодясна партия "Национален сбор" изпревари за първи път партията на президента Еманюел Макрон "Република, напред!" в проучване на настроенията на гласоподавателите преди изборите за европарламент, предаде Ройтерс и БТА, като цитираха резултатите от допитване на Френския институт за проучване на общественото мнение (Ifop).

19 на сто от гласоподавателите имат намерение да подкрепят партията на Макрон, в сравнение с 20 на сто в края на август. В същото време подкрепата за крайнодясната партия на Марин льо Пен е нараснала от 17 на 21 на сто.

Като се добави подкрепата от 7 на сто за поддръжника на държавния суверенитет Никола Дюпон-Енян и по 1 на сто за всяка от партиите, водени от бившите поддръжници на Льо Пен Флориан Филип и Франсоа Аселино, крайнодесните формации получават подкрепа от общо 30 процента, в сравнение с 25 в края на август.

Подкрепата за консервативната партия "Републиканците" е спаднала с два пункта до 13 на сто, а за крайнолявото движение "Непокорна Франция" - от 14 на 11 процента. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 7 rate down comment 3
studioaa
преди 5 години
Това е индикатор за приближаващият край на политическата кариера на баболюбът. Но за да сме сигурни, че поредният фалшив пророк няма да се появи на хоризонта във Франция и най-накрая в страната ще се установи евроскептична власт е нужно още едно обстоятелство - и то е голям ръст на безработицата, бедността и евентуално голяма банкова криза. Поне едно от тези ще се случи ако САС 40 най-накрая навлече в мечи пазар. Един спад на индекса до ниво 1500-2000 ще сложи край на илюзиите на макарона.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 9 rate down comment 2
majnata
преди 5 години
Ми ше получи , нормалните хора във Франция не могат да поддържат бабиния клоун , който е наред да захапе сопата след Меркел !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
Нещастният Брюксел!Все се намира по някое камъче да пречи на афроинтеграцията....Мъка, мъка, м'ъкккааа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 20 rate down comment 5
bgMan
преди 5 години
Еми браво.Да е за урок на всички извратеняци дето тръгнаха срещу нормалните семейства и обществените разбирания и порядки.Не искаме и няма да приемем европейска диктатура.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още