Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Lufthansa отчита по-малка от очакваното загуба в края на 2020 г.

За цялата година авиопревозвачът регистрира загуба от 6,7 млрд. евро и не очаква повече приходи преди края на тази година заради коронавируса

Lufthansa отчита по-малка от очакваното загуба в края на 2020 г.

Снимка: Alex Kraus/Bloomberg

Германският авиопревозвач Lufthansa в четвъртък отчете по-малка от очакваната нетна загуба през четвъртото тримесечие и прогнозира по-малка оперативна загуба през 2021 г. в сравнение с 2020 г., предава Ройтерс.

Компанията отчита нетна загуба в размер на 1,14 млрд. евро за периода от октомври до декември. Очакванията на анализатори, анкетирани от Ройтерс, бяха за от 1,24 млрд. евро.

Финансовият резултат на авиокомпанията преди лихви и данъци е загуба в размер на 1,29 млрд. евро, което също е по-малко от очакваното.

Годишната загуба на превозвача достига 6,7 млрд. евро. В отчета си той посочва, че не предвижда ръст на приходите от полети преди края на тази година заради коронавируса и продължаващите ограничения пред пътуванията.

Още по темата
Lufthansa си осигури 9 млрд. евро държавна помощ през миналата година, припомня информационната агенция. Компанията очаква капацитетът през 2021 г. да достигне 40-50% от този през 2019 г., както и средномесечно изтичане на оперативни парични средства от около 300 млн. евро през първото тримесечие на тази година.

Междувременно стана ясно, че Щефан Щурм подава оставка от надзорния съвет на Lufthansa. Той ще напусне поста след провеждането на годишното общо събрание, насрочено на 4 май 2021 г. Надзорният съвет номинира Брита Зеегер за негов наследник – икономист, в момента член на управителния съвет на Daimler AG от 2017 г., която отговаря за продажбите на автомобили Mercedes-Benz.

Щурм е председател на изпълнителния съвет на Fresenius и член на надзорния съвет на Lufthansa от април 2015 г., както и председател на одитния комитет на авиокомпанията от януари 2018 г. Отговорността като председател на одитния комитет ще бъде прехвърлена на Харалд Крюгер.

Същевременно договорът на Детлеф Кайзер е удължен с още 3 години.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
Въглеродните квоти на ЕС прескочиха нивото от 45 евро за тон