IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите на „Газпром“ от износ на газ нарастват с 21% към ноември 2017 г.

За първите 11 месеца на миналата година компанията е изнесла 188,8 млрд. куб. метра природен газ

17:31 | 12.01.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: &quot;Газпром&quot;</em></p>

Снимка: "Газпром"

За периода януари – ноември 2017 г. руската газова компания „Газпром“ е получила 33,83 млрд. долара от износа на газ в чужбина. Това се вижда от експресни оценки на руската митническа служба (ФТС) за периода. Данните следят износа и вноса на основни стоки и са публикувани на сайта на институцията.

За единайсетте месеца от страната са изнесени 188,8 млрд. куб. метра природен газ. „Газпром“ е единствената руска компания, която има право да изнася природен газ от Русия.

Изнесените петрол и петролни продукти са съответно 235,1 млн. тона и 137,9 млн. тона. Износителите на петрол са получили общо 85,6 млн. долара, а на петролни продукти – 53,4 млн. долара.

Статистиката сочи още, че в периода от страната са изнесени 22,2 млн. куб. м втечнен природен газ, а приходите от тази дейност са в размер на 2,89 млн. долара.

Русия вече дава заявки, че смята да се включи на пазара на втечнен газ, осъществявайки и първи доставки в Европа. Страната стартира програма за разработване на специални ледоходи, които да транспортират природния газ от Сибир към различни точки на света.

Първият терминал за втечняване на газ в Русия - „Сахалин“ 2,  беше построен през 2009 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 6 години
И тишина....Инвестора - за кого ги пускате тези статии?! Тук няма интерес към такива, а и не са политкоректни! Руската икономика с 2.2 % инфлация, ръст на БВП под смазващи санкции, стабилен, даже неприятно стабилен за самия Путин курс на рублата, нарастващо вътрешно производство, пикове на американските борси и възход на американската икономика след 1 година с Тръмп, 20% ръст на британското производство, ни шагу назад на икономическите показатели след Брекзит.... Това не са теми на статии, под които се очаква абонатите за правилни новини да напишат нещо! Губите си времето! :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още