IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Путин похвали руската ваксина срещу коронавируса

Ние сме абсолютно отворени и решени на партньорство, твърди руският президент

21:39 | 22.09.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Руският президент Владимир Путин похвали днес на Общото събрание на ООН разработената от неговата страна ваксина срещу коронавируса, предаде AFP.

"Ние сме абсолютно отворени и решени на партньорство", заяви Путин във видео, излъчено на форума.

"Готови сме да обменим опит и да взаимодействаме с всички държави и международни структури, включително за доставки в други страни на руската ваксина, която е доказано надеждна, сигурна и ефикасна", допълни той.

"Русия е убедена, че е необходими да използваме целия капацитет на световната фармацевтична индустрия, за да предоставим безплатен достъп до ваксинация на гражданите на всички държави в предвидимо бъдеще", подчерта президентът.

Русия обяви в началото на август, че е разработила "първата" ваксина срещу новия коронавирус. Тя обаче е гледана с недоверие от някои страни, тъй като в момента на обявяването на откриването й още не бе започнал третият етап от клиничните проучвания за ефикасността и безопасността й, отбеляза AFP. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 2
Dr. Vatnikov
преди 3 години
А, нали едни петолъчници се скъсаха да повтарят, как Бил Гейтс пуснал вируса, че после да продавал ваксини? Таварищи?? И сега какво, правим се, че не е било ли? Ееех, поредната лъжа, идваща от Мордор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
korn
преди 3 години
Китай пусна вируса, Русия изкара ваксината. Путин и Си искат да правят пари от страха на хората и да ни набутат някой чип но няма да успеят. Новия световен ред който се опитват да наложат азиатците ще бъде спрян от свободните хора.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още