IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Societe Generale расте благодарение на процъфтяващия търговски бизнес

Така SocGen се възстанови от най-голямата си загуба от 12 години насам с печалба за третото тримесечие, която беше почти два пъти над оценката на анализаторите

15:45 | 05.11.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Balint Porneczi/Bloomberg

Третата по големина банка във Франция се завърна в зоната на печалбата през третото тримесечие благодарение на ръста в търговското подразделение. 

Така SocGen се възстанови от най-голямата си загуба от 12 години насам с печалба за третото тримесечие, която беше почти два пъти над оценката на анализаторите, подпомогната от подобрените приходи от търговията и по-ниските провизии за лоши заеми. Това е модел, който сработи за повечето европейски кредитори. 

Като цяло концернът е спечелил 862 млн. евро, с почти един процент повече от преди година, както обяви Societe Generale SA.

Общите приходи са спаднали с 2,9 процента до 5,8 млрд. евро. Банката обаче отчита ръстове в секторите за търговия с акции и облигации. Въпреки това ръст от 5,1% и 9,4%, увеличението е значително по-ниско от това на конкурентите в други европейски страни и в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още