IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тереза Мей обеща успешен Brexit и по-силна британска икономика

Британският премиер планира балансиран подход към държавните разходи през 2018 г.

15:36 | 31.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Британският премиер Тереза Мей обеща в новогодишното си послание да осигури успешно излизане на Великобритания от ЕС, да засили националната икономика и да изгради по-справедливо общество за всички, предаде DPA.

Отиващата си 2017-а година бе година на напредък за Великобритания, през която бе поставено началото на двугодишния процес на официални преговори за Brexit, посочи Мей.

Независимо дали на референдума от юни 2016 година хората са гласували за или против на пускането на ЕС, повечето искат просто правителството да продължи напред и да осигури добър Brexit, и точно това е, което правим, заяви премиерът.

Задачата Brexit да бъде превърнат в успех има решаващо значение, но тя няма да бъде границата на амбициите ни. Трябва също така да продължим да се стремим да изменим към по-добро тук и сега нещата, които имат значение във всекидневния живот на хората, подчерта тя.

Мей обеща балансиран подход към държавните разходи, така че "дългът ни да се понижи, но и да можем да инвестираме във важните неща - нашите училища, полицията ни и ценната ни здравна система".

Вярвам, че 2018-а ще бъде година на подновено доверие и гордост от страната ни, подчертава британският лидер. Година, през която ще продължим да постигаме добър напредък към успешно споразумение за Brexit, икономика, подготвена за бъдещето, и по-силно и справедливо общество за всички, заяви тя.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още