IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

115 млн. лв. ще бъдат инвестирани във втората фаза на водния цикъл във Враца

Екоминистърът Нено Димов провери изпълнението на проекта

14:36 | 29.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Във втората фаза на проекта за воден цикъл на Враца ще бъдат вложени почти 115 млн. лева, от които 80 млн. лева от оперативна програма "Околна среда". Това каза министърът на околната среда и водите Нено Димов, който провери днес на място работата по рехабилитацията и модернизацията на Пречиствателната станция за отпадни води /ПСОВ/ във Враца, която е част от интегрирания проект за воден цикъл на града, предава БТА.

Той допълни, че по интегрирания проект са положени 111 км нови тръби за рехабилитация на водопроводната система. Общо 46 км са подменените тръби за канализация, от които 25 километра напълно нови трасета. 

Министърът на околната среда и водите каза, че след завършване на проекта 79 хиляди души ще получават по-качествена питейна вода, а общо 94 хиляди души ще имат достъп до канализация за отпадни води.

Той отбеляза, че проектът е преминал през много трудности, но вече са завършени два от етапите на проекта. Остава последният етап - подмяна на довеждащия водопровод от яз. "Среческа бара", който се смята за по-рисков.

Кметът на града Калин Каменов отбеляза, че е преодоляно забавянето в годините в изпълнението на проекта, заради което под въпрос е било изпълнението на цялата оперативна програма за предходния програмен период. Строителните дейности и внедряването на новото оборудване в ПСОВ са завършени и през следващите дни трябва да се подпише акт 15 за въвеждането й в експлоатация, каза кметът.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още