IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вече ще се кандидатства онлайн с проекти по Програмата за селските райони

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители

17:51 | 21.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Парламентът прие на второ четене промени в Закона за подпомагане на земеделските производители, предаде БТА.

Измененията предвиждат с проекти по инвестиционните мерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) вече да се кандидатства онлайн чрез Интегрираната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН). 

Проектните предложения по тези мерки ще подлежат на предварителна оценка, когато заявената финансова помощ надхвърля бюджета за съответния период на прием. Критериите и редът за извършване на оценката и класирането ще бъдат определени в насоките за кандидатстване. В 14-дневен срок от публикуване на класирането ще могат да бъдат подавани възражения, които ще бъдат разглеждани от специална комисия.

Прецизиран беше срокът за произнасяне по възраженията - комисията трябва да се произнесе в срок от 60 дни от подаване на всяко възражение.

Кандидатстването по компенсаторните мерки на площ, свързани със залесяване, агроекология и климат, биологично земеделие, Натура 2000, необлагодетелствани райони и хуманно отношение към животните, ще се извършва чрез ИСАК.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още