IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Европейски съд не разреши на Xiaomi да регистрира марката Mi Pad в ЕС

Съдът посочва, че визуално, фонетично и концептуално има прекалено много прилики между Mi Pad и iPad на американския технологичен гигант Apple

16:59 | 05.12.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската технологична компания "Сяоми" (Xiaomi) не може да регистрира думите Mi Pad като търговска марка в Европейския съюз (ЕС), тъй като много приличат на iPad на Apple. Това реши днес Общият Съд на ЕС, цитиран от Франс прес.

Таблетите iPad са един от най-успешните продукти на Apple. Само през това финансово тримесечие компанията съобщи, че е продала над 10 млн. по света.

Xiaomi, която е специализирана в електрониката и мобилните устройства, подаде пред 2014 г. молба да регистрира Mi Pad като търговска марка в ЕС за електронни и комуникационни устройства като таблети и телефони. 

Apple внесе възражение заради по-рано регистрираната си търговска марка Mi Pad за същите или подобни продукти и успешно блокира молбата на Xiaomi до Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост (EUIPO).

В решението си съдът отхвърля иска на Xiaomi, като посочва, че визуално, фонетично и концептуално има прекалено много прилики между Mi Pad и iPad.

"Обществеността ще вярва, че въпросните стоки и услуги се предоставят от същия производител", заяви второинстанционният съдът, като допълни, че потребителите ще си мислят, че марката Mi Pad е вариант на по-ранната марка iPad. 

По този спор Xiaomi може да се обърне и към най-висшата инстанция - Съда на ЕС, също в Люксембург. 

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още