IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iPhone 7 Plus - вторият най-продаван телефон в Китай за 2017 г.

Устройството, което стои на челна позиция, е на Oppo

17:52 | 15.01.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Apple е била единствената чуждестранна марка, чийто модел е попаднал сред десетте най-продавани смартфона в Китай през 2017 г., пише CNBC.

На iPhone 7 Plus се падат 2,8% от всички продажби на най-големия пазар на смартфони в света, сочат данни на CounterPoint Research. Устройството с голям екран на Apple е изостанало спрямо конкурентния Oppo R9s, който си е извоювал 3% пазарен дял.

IPhone 7, който беше пуснат на пазара през септември 2016 г., се престави добре през първата половина на 2017 г., а след това спечели и през второто полугодие благодарение на намаляването на цените в Китай, коментира анализаторът на Counterpoint Джеймс Ян.

Ян твърди, че цената на iPhone 7 Plus, който разполага със 128 GB памет, е била намалена с около 16%. Моделът с по-малък екран iPhone 7 е бил петото най-добре продавано устройство в Китай с 2,4% пазарен дял.

iPhone 7 Plus се представи по-добре от iPhone 7, демонстрирайки, че в момента цените на китайския пазар може да не са единственото притеснение на потребителите. Купувачите на Apple може би ценят повече по-добрите спецификации… а не допълнителния бюджет”, коментира Ян.

Моделът X9 на Vivo и A57 на Oppo са били другите два най-продавани телефона в списъка с топ 5 на Counterpoint.

През последните две години Apple се бори с редица проблеми в Китай, но скорошните ѝ финансови резултати дават сигнали за подобряване на ситуацията. През четвъртото фискално тримесечие на технологичния гигант приходите от Китай, Хонконг, Макао и Тайван са нараснали с 12% на годишна база.

Китай е един изключително конкурентен пазар, на който Samsung доминираше. Но сега пазарът се контролира от местни играчи. На Huawei се падат 19,4% пазарен дял за третото тримесечие на 2017 г. Тя е следвана от Oppo, Vivo, Xiaomi и Apple, сочат данни на IDC.

Huawei инвестира агресивно в маркетинг, който ѝ се отплаща добре. Сега тя е третият по големина играч на пазара по глобален дял.

Oppo и Vivo, които са собственост на BBK Electronics в Китай, също се радват на значителен растеж за миналата година. Техните телефони с по-добри параметри, предлагани на средна цена в Китай им помогнаха да спечелят дял чрез продажбите на устройства през офлай канали. Това им позволи да разширят обхвата си и към по-малките градове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още