Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

2800 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал

Крайният срок за кандидатстване във фаза 3 изтече на 22 юни, съобщи НАП

2800 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал

Снимка: БГНЕС

Близо 2800 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал във фаза 3 на програмата, свързана с удължаване на подпомагането на бизнеса с преустановена дейност в периода от 22 до 31 март, или до различни дати през април.

Още по темата

Общият размер на поисканата безвъзмездна финансова помощ е почти 30 млн. лева, съобщи Националната агенция за приходите (НАП).

Оттам уточняват, че дружествата, засегнати от противоепидемичните мерки, подаваха заявления до 16.30 ч. на 22 юни, когато изтече крайният срок.

Средствата от помощта ще се изплащат през следващите седмици, а одобрените кандидати ще бъдат оповестявани в рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“ в сайта на приходната агенция.

По първите две фази на програмата за осигуряване на оборотен капитал чрез безвъзмездни средства са изплатени близо 120 млн. лева, припомнят от НАП.

Допълнителни разяснения за осигуряването на подкрепа чрез оборотен капитал и отчитането на дейността кандидатите могат да намерят в актуализираната рубрика „Често задавани въпроси и техните отговори“ на сайта на НАП.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Националният съвет на БСП даде мандат за продължаване на преговорите с ИТН