Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Безплатни чадъри на плажа само ако концесионерът е освободен от такса

При 50% плащане на концесия плажните принадлежности да са с цена наполовина, предлага министърът на туризма Николина Ангелкова

Безплатни чадъри на плажа само ако концесионерът е освободен от такса

Снимка: Bloomberg

Ако концесионер избере опция да не плаща концесията, това ще го задължи да осигури безплатни чадъри. При 50% плащане на концесия плажните принадлежности да са с цена наполовина. Това ще иска да се запише в Закона за здравето, които уреждат мерките за ограничаването на разпространението на COVID-19 след края на извънредното положение, министърът на туризма  Николина Ангелкова.

Да се осигури правна възможност за сключване на допълнително споразумение, защото това ще важи само за лято 2020, поиска още министърът на туризма.

Ангелкова, заедно с министрите на здравеопазването Кирил Ананиев и на правосъдието Данаил Кирилов, представиха пред правната комисия в НС поправките на МС в Закона за здравето.

Още по темата

От 1 юли трябва да стартира активният летен сезон на Черноморието според Николина Ангелкова. Тогава плажовете трябва да са готови, за да се осигури тяхното правилно ползване с оглед запазването на  здравето на хората в условията на епидемията.

Ангелкова посочи, че между първо и второ четете на Закона нейният екип ще прецизира текстовете, защото при тази ситуация трябва да се гледа индивидуално на всеки случай. 

„Основният принцип на това предложение е свързан с това, че е нужно да има правна възможност всеки един концесионер да се договори с нас и да спазваме принципа на индивидуалност, защото плажовете са различни“, посочи тя.
Правната комисия в парламента прие поправките в Закона за здравето, предложени от правителството, с които мерките срещу разпространието на коронавируса остават в сила и след 13 май, когато изтича извънредното положение.

 

 

 

 

 

По статията работиха: автор Камелия Цветанова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 1 година
Няма профилна снимка
Печелят толкова много от чадъри и шезлонги, че това предложение е безсмислено, но имитира дейност. Чудно как ще се контролира дали се събират такси, като те и до сега не даваха касови бележки... Най-вероятно няма да се плаща концесия, но цените ще си бъдат в пълен размер.

Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 25 юли