IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов разпореди да има изнесени пунктове за прегледи пред всяка болница

Всеки министър да бъде на първа линия неотстъпно в своята сфера, нареди премиерът

18:01 | 02.11.20 г. 5
<p>
	<em>Снимка: МС</em></p>

Снимка: МС

Министрите да са непрекъснато на първа линия, до хората, да обезпечат дейността на всички работещи. Това е наредил премиерът Бойко Борисов на работно онлайн съвещание с членовете на правителството.

"Само така икономиката ще продължи да работи и ще има средства за мерките. Държавата трябва да върви и да не затваря. Начинът за това е един - маски и дистанция. Докато не се намери лекарство, трябва да сме гъвкави и отговорни", заявява Борисов в поредно видео, записано под карантина.

Според Борисов до март-април ваксина ще има. "Дотогава всеки министър неотлъчно до сектора си, а най-добрите лекари пред болниците. Да помагат, да успокояват, да лекуват. Дойде времето да изведем държавата от този безпрецедентно тежък момент. И ще го направим! След това нека народът да реши кой да управлява. Ние ще подсигурим не само гражданите и бизнеса, но и наследниците ни във властта", коментира още той.

По думите му правителството трябва да е като юмрук заедно с народа.

"Най-трудно е сега да се управлява и най-лесно е сега да се откажем. Но ние трябва да оправдаем доверието на хората. Те ни повярваха, още сме първа политическа сила. Народът осъзна какъв преврат ни се готвеше и какви са целите му: да няма бюджет, държавата да фалира и да няма правителство. Не им се получи на нашите опоненти. Няма да подадем оставка и ще изведем държавата от кризата", закани се той. 



"За радост" и опозицията, като понесе щетите, добротата започна да им се връща и разбраха какво е ти да си клечката, коментира Борисов. Когато ти станеш клечката, не ти е толкова безразлично дали клечката ще си замине, посочи той, вероятно по адрес на соцлидера Корнелия Нинова, която също е заразена с коронавируса.

Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването пред всяка болница у нас, както държавна, така и частна, да се организират изнесени пунктове, в които докараните пациенти бързо да бъдат диагностицирани и насочени към необходимата им медицинска помощ.

"Ползвате всичко - пожарни, полиция, облеклата. Ананиев е подсигурил абсолютно всичко финансово, което е необходимо. Лекарства - всякакви видове за всякакви болни. Всичко това трябва да се прави незабавно“, категоричен беше Борисов. Министър-председателят добави също, че е важно българските граждани да бъдат информирани, че ако са били контактни на лица с COVID-19, следва да се самоизолират незабавно.

По думите му институции като НОИ и МЗ разполагат с хотелски бази и санаториуми из страната, които също могат да се използват за настаняване. По този начин може да се намали допълнително натискът върху болниците, където това е възможно. Според премиера е от изключително значение да има гъвкавост и да продължи извършването на наложителните операции.

Според министър-председателя Бойко Борисов е важно също така да не спират съдебните процеси и където е възможно институциите да функционират онлайн. "Държавата не трябва да бъде затваряна. В много държави това е лесен подход - локдаун, затваряме, най-лесно, най-чисто. Ние трябва да убедим хората с разум", заяви премиерът.

Борисов посочи още, че в този труден период е от голямо значение взаимодействието и с местната власт. "Помагайте на кметовете с всичко, каквото може", разпореди още Борисов на министрите и добави в заключение - "всичко трябва да работи, но хората трябва да се пазят, маски, дистанция, за да не спре животът".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
по лесно ще стане , ако днес обявим война на германия ... до 24 часа ни превземат ... от петък минималната заплата става ?1200 ... до края на месеца магистрала тракия е оправена , а до нова година и хемус ще е готова ... не е сложно , само трябва решителност ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 1 rate down comment 1
khao
преди 3 години
... и да ни довърши като държава! което май не е лоша идея.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 1
Sandy
преди 3 години
Много от българите се страхуват и не посещават болниците, нито лекуващия си лекар, отлагат прегледи и дори операции, а в същото време си плащат здравните осигуровки. Така милиардите се натрупват в Здравната каса, след което се източват по виртуалните, скалъпени, измислени Ковид отделения, пътеки разни, както и за материали, дезинфектанти, медицинска апаратура и прочие, на които цените се завишават по документи в пъти. Лекарствата и самото лечение уж за Ковид в определените за тази цел лечебни заведения политиците ги увеличиха 7 пъти, което си е пладнешка кражба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
Бащицата пребори и вирусът и протестът ... както е тръгнало и 4-ти мандат ще спечели ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
дядя Вова
преди 3 години
Борисов разпореди да има изнесени пунктове за прегледи пред всяка болница .....изнесохте управлението на България зад граница, та едни пунктове ли...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още