IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ELICA PROcessing реорганизира и подобрява производствените процеси

Компанията въвежда модерни подходи в сектори "производство" и "доставки"

09:30 | 22.11.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;ELICA PROcessing</em></p>

Снимка: ELICA PROcessing

За да се оптимизират процесите в едно производствено предприятие, не е необходимо да се влагат значителни средства. Най-важно е да се разполага с правилния екип от хора, чиято посока води към развитие и внедряване на системи за управление. Стратегията за бързото израстване и добрите резултати се изразява в увеличаване на скоростта на работа, предприемане на действия за постигане на правилно планиране и непрекъснато подобряване на практиките в компанията.

Производство

Ръководителите в ELICA PROcessing разработват план за подобряване на всеки проблем, като идентифицират процесите, които трябва да бъдат коригирани, за да се постигнат максимално добри резултати. Те предприемат действия, като се стремят да използват цикъла PDCA - Plan - Do - Check – Act.

Накратко той може да бъде описан като: планиране, изпълнение и проверка на плана за действие.

Този цикъл има за цел да промени начина на мислене и да намали най-често наблюдаваните в едно производство излишъци. Това са т.н. осем загуби, а именно: транспорт на материали, полуфабрикати, неоползотворен потенциал, свръхпроизводство, изчакване, намаляване на престой преди и след технологични операции и др.

Също така, производствените мениджъри са фокусирани върху прилагането на инструменти като SKRUM и Канбан, стараейки се да извлекат най-доброто и от двата метода.

Канбан дава възможност да се намалят започнатите и недовършените задачи, докато SKRUM разделя организацията на малки мултифункционални самоорганизиращи се  екипи. Те определят главна цел за постигане, създават списък с приоритети и крайни срокове за изпълнение.

Компанията работи по изграждане на стабилна вътрешна логистика, която да допринася за повишаването на ефективността в производството и прецизното управление на потока на материалите.

Доставки

ELICA PROcessing изгражда устойчива мрежа и поддържа партньорски взаимоотношения със своите доставчици, като водещо в отношенията е високото качество на материалите.

Компанията работи усилено, за да оптимизира доколкото е възможно цените на материалите и да договори добри търговски условия, позволяващи гъвкавост и конкурентоспособност.    

Екипът „Верига на доставки“ подробно анализира и определя оптимални количества стокови запаси с цел посрещане на непланирана необходимост и минимизиране на пропуснатите ползи. Той използва системи като MRP и ERP, даващи възможност за прогнозиране и планиране на ресурсите на компанията.

Всички тези инструменти променят културата на организацията и насърчават непрекъснатото усъвършенстване на персонала.

ELICA PROcessing е българска компания, разположена в Силистра, чиято основна експертиза е доставянето на цялостни решения, свързани с обработка на зърно, семена и храни. Ежедневно екип от над 200 служители създава продукти, които отговарят на нуждите на клиентите, добрите производствени практики и нормативните изисквания. ELICA PROcessing успешно поддържа репутация на световен лидер в бранша и надежден бизнес партньор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още